A meccs előtti várakozásokról ITT olvashattak honlapunkon, ahogy pedig közeledett a mérkőzés időpontja, egyre fokozódott a feszültség és a mérkőző felek arcán jól látszott, hogy mindenki meg akarja mutatni, hogy ez egy igazi presztízscsata. A Hali nagyon felszívta magát.

A szombathelyikezilabda.hu tudósítása szerint a találkozó elején a zöld-fehérek ragadták magukhoz a vezetést, a Hali folyamatosan vezetett, az SZKKA pedig cserékkel, időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét. Az első játékrészben sok hiba csúszott a hazaiak védekezésébe és támadásába egyaránt, ezt kihasználva, a zöld-fehérek elléptek három góllal, és az első félidő hajrájáig meg is őrizték előnyüket (12–15).

 

A második félidőben minden ugyanott folytatódott, mint, ahogy az elsőben abbamaradt. A 35. percben már 14–19-re vezetett a Haladás VSE. Aztán amikor elkapták a ritmust Virágék, a két játékvezető parancsolt megálljt a hazai rohamoknak. Olykor bohózatba illő ítéletekkel borzolták a kedélyeket. Finoman fogalmazva sem álltak a helyzet magaslatán a sporik, akik döntő momentumokban fújtak tévesen. Az utolsó negyed órára 18–23-as vendégelőnnyel fordultak a felek, és ekkor beindult az SZKKA-gépezet, Pálinkás bravúrokat mutatott be…

 

…Szendrei Barbara pedig ismét bebizonyította, hogy tarthatatlan beállós a ligában, de Schneider büntetői és Virág Noémi átlövései is kellettek ahhoz, hogy felzárkózzon az SZKKA. Az 54. percben 25–26-os állásnál a vendégek játékosa belement a hazaiak szélsőjébe, Csire Fanniba, akit le kellett cserélni, ennek ellenére a zöld-fehérek dobhattak hétméterest. A büntetőt Pálinkás Viktória hárította, és így ismét hajthattak a Füzesi-tanítványok az ikszért. Az 57. percben kiegyenlített (27–27) az SZKKA, majd a következő akciót is kivédekezték. Az 59. percben pedig már a vezetést is átvették Virágék, amelyet nem is engedtek már ki a kezükből. A végén mindkét tábor hosszasan éltette csapatát – ki is járt az ünneplés, hiszen az SZKKA és a Haladás is nagyon odatette magát szombat este.

 

A szombathelyi szurkolók is jelesre vizsgáztak, hiszen mindvégig fantasztikus hangulatot teremtettek az egyetemi csarnokban. Az idegek harcát a hazai gárda bírta jobban: noha csak egyszer vezettek a mérkőzésen, de az két pontot ért.

Swietelsky-Szombathelyi KKA–Haladás KFT. 28–27 (12–15)
Swietelsky-SZKKA: Schneck, Csire 4, Ivanics 1, Takács K. 1, Schneider 7, Horváth P. 3, Szendrei 2, Csépke 1, Pődör 2, Virág 7, Takács B. Cser, Pálinkás, Bozzai. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!