Közeleg a január és az átigazolási időszak a nemzetközi piacon. Ennek az időszaknak velejárója, hogy egyre több pletyka lát napvilágot a futballvilágban. Szedjünk össze pár érdekességet!

Akadnak játékosok, akik saját maguk kampányolnak, hogy klubjuk igazoljon játékosokat, így tett például Robert Lewandowski, a Bayern München csatára is, aki saját posztján szeretne bővebb merítési lehetőséget.
“Fontos lenne, hogy legyen egy fiatal, sikeréhes csatárunk, aki tanulni tud a tapasztaltabbaktól. Nagy megkönnyebbülés volna, ha 15-20 percekkel kevesebbet kellene a pályán lennem, és tartalékolni tudnám az energiáimat a soron következő mérkőzésre. Arról nem is beszélve, hogy ezzel csökkenthetnénk a sérülések előfordulását is.” – nyilatkozta a lengyel játékos.

Ha már a Bayern München, a korábban a csapatot irányító Carlo Anchelottit hírbe hozták az olasz válogatott kispadjával, zajlik az egyeztetés ebben az ügyben.

A legtöbb pletyka talán az FC Barcelona együttesét érinti, egyes külföldi portálok (AS, Mundo, ESPN, The Sun, Sky Sports, stb.) már tudni vélik, hogy Antoine Griezmann és a katalán együttes megállapodott egymással, az Atletico 100 millió euró körüli összeget tehetne zsebre a csatárért. Kérdés, hogy egy újabb ballábas játékost mely posztra építene be Ernesto Valverde, mivel a nyáron hatalmas összegért érkező Ousmane Dembélé is Griezmannal azonos pozícióban érzi jól magát a pályán.

A Barcánál korábban hallani lehetett Kevin de Bruyne nevéről is, a középpályás igazi alappillére az angol Manchester Citynek, és jelenlegi edzője Josep Guardiola – aki maga is katalán – akár még hajlandó is lehet alma materének eladni a belgát, akiért mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a gránátvörös-kékeknek.

Szó van még a Tottenham középpályása, Christian Eriksen szerződtetéséről is, azonban a legjobban a katalánok háza táján mindenkit Lionel Messi szerződéshosszabbítása foglalkoztat, nagy a csend egyelőre ezzel kapcsolatban. Érdekes, hogy a Barcelona kapcsán talán az elmúlt 5 évben nem volt szó ennyi átigazolásról, mint az elmúlt időszakban, pláne, hogy a nyáron befuccsolt Coutinho ügyletről sem tettek még le Katalóniában, a Liverpool egy 135 millió eurós ajánlatra már rábólintana.

Ha már két játékost érintve Angliába kerültünk, helyi lapok szerint Mesut Özilt az Atletico Madrid környékezte meg. A transzfer azért lenne érdekes, mert Özil korábban a városi rivális, Real Madrid játékosa volt. Nem ők viszont az egyetlen érdeklődők, a német középpályást korábbi (éppen madridi időszakában) edzője José Mourinho is szívesen látná a Manchester Unitedben. A vörösökkel kiváltképp sok futballistát szóba hoztak az utóbbi időben, a világbajnoki címvédő német együttesből nem csak Özilt, hanem a Real Madridot erősítő Toni Kroost is.

Több angol együttes érdeklődik a Villareal támadója, Bakambu iránt. A Marca szerint a West Ham, az Everton, a Newcastle és a West Brom is szívesen fogadná a kongói csatárt, 10 mérkőzésen 8 gólt szerzett már az idén, a gond csak az, hogy 30 millió alatti összegért nem nagyon válna meg játékosától a sárga tengeralattjáró.  Nem ő az egyetlen játékos, akit a La Ligából angol csapatok szeretnének, a nevelőegyesületénél csak epizódszerephez jutó Fernando Torrest a Newcastle és a Southampton is figyeli. A szarkák jelenlegi vezetőedzője ráadásul az a Rafa Benitez, akivel a legszebb időszakát töltötte Liverpoolban a spanyol támadó. (Sky Sports) Az Atletico Madrid ráadásul újabb támadóra vetette ki a hálóját, a Napoli belga játékosa, Dries Mertens 30 millió euróért érkezhet.

Törökország nyújthat segítő kezet Luke Swan-nak, a Manchester Unitednél mellőzött hátvédet a Fenerbache szeretné megszerezni, de egyelőre csak kölcsönszerződés keretein belül.

A folyamatos sérülések miatt lejárhat Gareth Bale időszaka a Real Madridnál. Az utóbbi időben akadozó madridi támadójátéknak az egyik oka, hogy Bale-re a sok kihagyás miatt nem számíthat Zinedine Zidane, a másik pedig Karim Benzema és Ronaldo visszafogott teljesítménye. Nem lenne meglepő, ha érkezne egy támadó a madridiakhoz még a tél folyamán, az SFR Sport tudni véli, hogy Franciaországból érkezhet támadó a spanyol fővárosba, aki nem más, mint a Lyonban kiemelkedően szereplő (15 meccs, 12 gól) Nabil Fekir. A Le Parisiennek adott nyilatkozatában maga a játékos beszélt arról, hogy szívesen játszana a La Ligaban. Nem ő az egyetlen, akit kinézett magának a Real, a BL-ben ellenük két gólt szerző Dele Allit is becserkésznék a nyáron.

Forrás: thesportsman.com

Olaszországban is vannak kelendő játékosok, a Roma fiatal tehetsége Lorenzo Pellegrini a Chelsea és a Manchester United érdeklődését is felkeltette – írja a Calciomercato. A londoni kékek egyébként a Premier Leaguen belül is igazolnának, az Everton középpályása Ross Barkley lehet a legfőbb téli célpontjuk. A londoniaknál egyébként az edzőkérdés is téma, a Marca információi szerint Roman Abramovich tulajdonos már el is döntötte, hogy a szezon végén meneszti Antonio Contet a csapat éléről.

Apropó, emlékeznek még N’Golo Kantéra, akit a Leicester Cityből kiváló statisztikái miatt igazolt le a Chelsea? Jelenleg szintén a Leicester Cityben van egy játékos, akinek jobbak a labdaszerzési és tisztázási mutatói, mint a franciának, sőt az egész PL mezőnyben bárkinek, ő pedig nem más, mint Wilfried Ndidi, érdemes megjegyezni a nevét.

Mi lesz veled Alexi Sánchez?
A kérdés már a nyáron is aktuális volt, ám akkor nem jött össze a chileinek a transzfer sem a Manchester Cityvel, sem pedig a Bayern Münchennel. A korábban a Barcelonát is megjárt Sánchez már régóta elvágyódik az Arsenalból, az említett két csapat mellett a PSG lehet még befutó mint következő állomáshelye. A Bayern egyébként szemezgetne egyéb angol csapattól is, a Liverpool játékosa Emre Can korábban már volt Yupp Heynckes játékosa, és a nyáron lejáró a szerződése miatt szabadon tárgyalhat bármelyik együttessel.

Forrás: csakfoci.hu

Zárásként pedig beszéljünk a mindig sejtelmes és izgalmas Zlatan Ibrahimovicról. A térdsérülésből lábadozó svédről edzője nyilatkozott.

“Ő egy igazi oroszlán, egy harcos. Ezért tart olyan közel a visszatéréshez. Várakozásaink szerint még 2017-ben újra láthatjuk őt a pályán.” – José Mourinho

A Manchester City elleni derbit december 10-én vívják a Vörös Ördögök, a Sky Sports szerint már a svéd klasszissal kiegészülve.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!