Megyei II. osztály Szombathelyi csoport 14. forduló

Szentpéterfai SE 7:0 Rábahídvég KSK
A hazaiak két nyeretlenül megvívott bajnoki után a sereghajtót fogadták, és sima 7 gólos győzelmet arattak, a Rábahídvég helyzete egyre kilátástalanabb.

Balogunyom SE 5:0 Gyöngyöshermán
Hiába várta jó formában a mérkőzést a vendég együttes, a tabella második helyezettje ellen esélyük sem volt. Ilyen arányban is megérdemelt hazai siker született.

Sé SE 5:4 Jáki SE
Előzetesen is sejthető volt, hogy izgalmas mérkőzést játszik majd egymással a két együttes, ám erre a legmerészebbek sem gondolhattak. Az igazán változatos és fordulatos találkozón 3 büntetőt is befújt a játékvezető, a győztes gólt pedig a 83. percben szerezte meg a hazai együttes. Parázs hangulatú, 9 sárga és 1 piros lapot hozó mérkőzésen mindkét együttes rászolgált volna a győzelemre, ám a végén a hazaiak örülhettek. A Ják ezzel a vereséggel ismét távolabb került az élbolytól, míg a Sé már a 7. pozícióig jött fel.

Csepregi SE 8:0 Táplán KSK
A listavezető és az utolsó előtti összecsapásán nem is lehetett kérdés a mérkőzés végkimenetele. A hazaiak bajnokesélyeshez méltóan játszott, és jó százalékban használta ki a helyzeteit.

Gencsapáti KSE 2:1 Felsőcsatári KSK
A tabella hátsó felében elhelyezkedő Felsőcsatárnak nagy szüksége lenne a pontokra, mivel az elmúlt 7 fordulóban nyeretlenek maradtak. Ennek megfelelően kezdett a vendég együttes, és meg is szerezték a vezetést az első játékrészben. A második félidőben aztán kihasználta az adódó lehetőségeit a hazai együttes, és megfordították a mérkőzést a maguk javára. A gencsiek ezzel a győzelemmel már a tabella 9. helyén állnak, a legutóbbi 5 meccsükből hármat megnyertek.

Söpte SE 2:2 Bozsoki SE
Fordulatos mérkőzésen mindkét együttes eldönthette volna a maga javára a találkozót, de mivel ez nem sikerült, ezért pontosztozkodással ért véget az összecsapás. A hazaiak ezzel a döntetlennel 4 pontra kerültek a már dobogós Tanakajdtól és Balogunyomtól. Az indulatos és kemény belépőkkel tarkított mérkőzésen 8 sárga és 1 piros lap került kiosztásra.

Tanakajd TC 2:1 Zanati KSE
A tabella hátsó felében elhelyezkedő Zanat ráijesztett a dobogó második fokán lévő hazai együttesre. A vártakkal ellentétben a vendégek kezdték jobban a találkozót, és hiába nincsenek mostanában túl jó passzban, ők szerezték meg a vezetést. Érett tehát a meglepetés, annak ellenére is, hogy a házigazda már az első félidőben egyenlített, azonban még a döntetlen is hatalmas eredmény lett volna a vendégeknek. A Tanakajd viszont – bár gyengén teljesített – a 69. percben mégis megszerezte a vezetést, majd a győzelmet is, így hiába küzdöttek jól a vendégek, az elmúlt fordulókhoz hasonlóan ismét nyeretlenül, ráadásul vereséggel hagyták el a játékteret.

Jegyzőkönyvek és tabella: http://adatbank.mlsz.hu/index/46/18/16994/14.html

Vas Megyei II. osztály Körmendi csoport 14. forduló

Körmend VSE 3:2 Szarvaskend SE
A listavezető vendégek a mérkőzés előtt csupán egy vereséget szenvedtek el a bajnokság másik körmendi együttesétől. A dobogó második fokán álló hazaiak ebben bíztak, mert szerettek volna közelebb kerülni az éllovas Szarvaskendhez. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés: az első Veleki-gólra még volt válasza Jóna Szabolcsnak, sőt még a másodikra is, azonban a mesterhármast jegyző támadó 3. találata már a győzelmet jelentette a hazai gárdának. A Szarvaskend ezzel elszenvedte második vereségét a bajnokságban, de előnye még mindig 5 pont a körmendiekkel szemben.

Körmendi-Téglagyári SE 6:4 Viszák KSE
Már 4 góllal is vezetett a hazai, jóval esélyesebb együttes, ám a Viszák a második félidő elején két gólra feljött, viszont alig pár másodpercig örülhettek a második találatuk után, mert ekkor megint kétszer betalált a Körmend. Amikor már úgy tűnt, hogy végleg megtörik a vendég együttest, a Viszák megint kétszer betalált, de hátránya – főleg az első félidei gyenge teljesítményüknek köszönhetően – ledolgozhatatlannak bizonyult, így a végeredmény kissé vízilabda mérkőzésre hajazó 6:4 lett.

Magyarszecsőd SE 0:2 Bajánsenye SE
Hiába helyezkedik el a tabellán feljebb a hazai együttes, a Bajánsenye jobb formában várta a találkozót, és ennek megfelelően taktikus játékot bemutatva a mérkőzés elején és végén betalálva megérdemelten vitték el a három pontot Szecsődről.

Nádasd KSE 1:0 Őriszentpéter SE
Nagy meglepetésre a tabellán 9. helyezett nádasdiak egy második félidő elején szerzett góllal legyőzték a dobogós Őriszentpéter együttesét. A vendégek nem tudták kihasználni a lehetőségeiket, a nehéz talajú pálya is nehezítette a játékukat, így nem sikerült feltörniük az ellenfél védelmét.

Csákánydoroszlói KSE 3:1 Szakonyfalu
A sereghajtó számára minden meccs létfontosságú, főleg a hozzá pontban és képességben hasonló ellenfelek ellen. A vendégek igaz, az előző fordulóban nyertek, ám előtte 3 vereséget is szenvedtek zsinórban. A találkozón egészen a 82. percig csak helyzetek alakultak ki, ám ekkor betalált a hazai együttes, majd a 86. és a 88. percben is eredményesek voltak, de a gólok sorának ezzel nem volt vége, a 90. percben még szépített a vendég együttes. Akik végig kitartottak, és nem mentek el korábban haza a mérkőzésről, végül nagyon eseménydús és izgalmas utolsó perceket láthattak.

Jegyzőkönyvek és tabella: http://adatbank.mlsz.hu/index/46/18/16999/14.html

Fotó a Kemenesalja – Gérce mérkőzésről

Vas Megyei II. osztály Sárvári csoport 13. forduló

Kemenesalja FC 2:1 Gérce KSE
A találkozóról később bővebben beszámolunk.

Uraiújfalu SE 1:1 Sitke KKSE
Hamar, már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a vendég együttes, az idén rapszodikusan szereplő hazaiak pedig csak az utolsó percekben tudtak egyenlíteni, a döntetlennel egyik csapat sem jutott sokkal előrébb.

Püspökmolnári KSK 1:0 Büki TK
A bajnokesélyes és feljutásra hajtó bükiek a dobogón álltak, ellenfelük pedig az 5. helyen várta a mérkőzést. A találkozón nagyon kemény csata zajlott, kiállításra is sor került. A bükiek, ha pontot szereztek volna, már megelőzik a Vönöckön kikapó Gércét, ám a találkozót a hazai együttes nyerte, egy második félidő közepén szerzett találattal, így a Püspökmolnári tudott előzni, és már a 4. helyen állnak, 6 ponttal éppen aktuális ellenfelük mögött.

Pecöl KMSE 3:4 Merseváti SE
A találkozó előtt még sereghajtó Merseváti a szoros mezőnynek köszönhetően nagyot lépett előre ezzel a győzelemmel. Hiába fogott ki nagy napot a hazaiak játékosa, Illés Dániel, akinek a mesterhármasával már az első félidőben 3 góllal vezetett a hazai együttes, ám ami a második játékrészben következett, arra kevesen számítottak. A vendég együttes 4 gólt szerezve (kettőt a 80. perc után) megfordította a mérkőzést, a teljesen összeeső hazaiaktól aztán a 90. perc után két embert is kiállított a játékvezető, a Pecöl csak magának köszönheti a vereséget, és ezzel már ők az utolsók a bajnoki tabellán.

Szeleste-Pósfa SE 0:0 Ölbő KSE
A várakozásokkal ellentétben nem hozott túl érdekes mérkőzést a szomszédvári rangadó, de nemcsak a játék, a hangulat sem volt túlságosan felfokozott. A találkozó vége így gólnélküli döntetlen lett.

Jegyzőkönyvek és tabella: http://adatbank.mlsz.hu/index/46/18/17001/13.html

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!