A nemsokára 30. életévét betöltő játékos állampolgársági kérelmét a köztársasági elnök már aláírta, ám a hivatalos papírjai a határidőig nem készültek el. Govens így nem játszhat a pénteki és vasárnapi világbajnoki selejtezőkön, ahol előbb Lengyelországgal, majd Koszovó együttesével csap össze a magyar csapat.

Az amerikai kosárlabdázó azonban a szövetségi kapitány, Ivkovics Sztoján döntése értelmében a válogatottal tart Lengyelországba, hogy „a későbbiekre nézve minél hamarabb összecsiszolódjon a társakkal, és februárban már a válogatottban is bizonyíthassa képességeit”. A kapitány azt is leszögezte, abból, hogy valakit honosítottak, nem következik egyből, hogy a válogatottba is meghívót kap, az már a játékos teljesítményétől függ.

A magyar válogatott keretében így is szerepel vasi játékos, Ferencz Csaba a körmendi, Perl Zoltán, Tóth Norbert és Váradi Benedek pedig a szombathelyi csapatot képviseli majd a Ivkovics Sztoján együttesében, igaz, Ferencz és Tóth pályára nem lép az előzetes információk szerint, generációváltás miatt.

A teljes keret:
Allen Rosco (Iberostar Tenerife), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Eilingsfeld János, Ruják András (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Filipovity Márkó, Keller Ákos (Alba Fehérvár), Govens Darrin, Perl Zoltán, Tóth Norbert, Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák), Karahodzsics Kemal, Molnár Márton, Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt), Kovács Péter, Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!