A Szombathelyi Kötélugró Klub két 18 éves kiválósága, Nagy Lola és Komlósi Kata az Amerikai Egyesült Államokbeli Mason (Cincinnati) városában tartott edzéseket fiataloknak. Nagy Lolát kérdeztük a történésekről.

Hogy éreztétek magatokat, egyáltalán hogyan jutottatok el a tengerentúlra?
Nagyon jól éreztük magunkat, november 29-én, szerdán indultunk Budapestről, majd Amszterdamban és Detroitban át kellett szállnunk. Még aznap odaértünk és a repülőtérről egyből a fogadó családunkhoz mentünk.
Milyen volt a kinti napirend?
Az egynapos repülőutat követően, csütörtökön franciákkal és hongkongiakkal együtt elvittek bennünket vásárolni, majd este már egy edzésen vettünk részt. Pénteken reggel korán kellett kelnünk, mert 6 órakor már kezdődött a tréning, délelőtt különböző iskolákban szerepeltünk, este pedig privát órákat tartottunk. Másnap reggel kezdődött az igazi tábor, reggeltől délután 3 óráig tanítottunk, utána staff show következett.

Mi az, amit szakmailag tudsz hasznosítani ebből a hétből?
Az ismereteket és a fantasztikus nemzetközi kapcsolatokat, azt, hogy kiváló sportemberekkel találkozhattam és ismerkedhettem meg.
A tapasztalatokat megosztod majd itthon?
Természetesen, az ötleteket, amelyeket ott láttunk a kicsiknek mindenképp továbbadjuk.
Azért szabadidőtök is maradt?
Szombat estére szerveztek nekünk egy partyt, egy hatalmas házban, amin az edzők vettek részt es kipróbáltuk a smores-t (pillecukrot tűz felett megmelegítettük majd két keksz közé beraktuk egy kocka csoki mellé). Vasárnap elite workshop volt, ahol mi szintén Staffként vettünk részt, ez kb. délig tartott, utána sajnos a tábor véget ért és mindenki indult haza, kivétel bennünket. Hétfőn ugyanis a vendéglátó család elvitt még minket a városba körülnézni.

És Ti mivel leptétek meg a vendéglátóitokat?
Egyik este csináltunk nekik túrós tésztát, nagyon ízlett nekik a cukros es baconos változat is.
A hazaút is rendben telt?
Igen, kedden délelőtt indultunk a repülőtérre és ugyanúgy 2 átszállásunk volt, egy nap alatt értünk haza elég fáradtan.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!