Igazi ünnepi hangulatban telt a Haladás VSE kézilabda szakosztályának csarnokavatója, amelyre péntek délután került sor. A szurkolók megismerhették a jövő nagy sztárjait, majd a korona ékköveként a jelenlegi csapatért szoríthattak, akik az Érd ellen csaptak össze.

A találkozó előtt Kovács László, a Haladás vezetőedzője elárulta, hogy bár kerete meglehetősen korlátozott a sok sérült miatt, de mindent elkövetnek, hogy egy igazán közönségszórakoztató mérkőzést játszanak nagy nevű riválisával szemben. A csapatok bemutatását követően került sor a megnyitóra, amelyen Bokor Zsolt és Gál Sándor köszöntötte az érdeklődőket, valamint Farkas Ágnes díszvendéget is.

Kovács László ezúttal is próbálta meglepni az ellenfelet egy új taktikai elemmel

Nem volt más hátra, mint a mérkőzés, amelyet Bulatovic gólja nyitotta és hamar 5 gólos előnyre tettek szert az esélyesebb érdiek. A fiatal szombathelyiek sem hagyták magukat és Szabó Janka, valamint Kaposvári Anita góljaival próbálta tartani magát a zöld-fehér alakulat. Látványos megoldásokból nem volt hiány, bár érezhető volt, hogy a vendégek hosszabb kispaddal érkeztek, így sokkal frissebbek is voltak a találkozó egyes periódusaiban.

Gerencsér Zsófiát nem kímélték a védők

A szünet után Márkus bravúrjaival kezdődött a második játékrész – zsinórben 5 ziccert hárított a Haladás kapusa, miközben a támadások végén Kaposvári és Hrabovszky talált be, a szurkolók legnagyobb örömére. Szabó Edina, a vendégek mestere azonnal időt kért és cserékkel próbált hatni tanítványaira. Gévai ziccerével tört meg a jég és ezután is potyogtak a gólok. A végén felállva köszönték meg a nézők a zöld-fehér játékosoknak a felejthetetlen estét, amelyben kiváló partnernek mutatkozott az Érd együttese is.

Szabó Edina, az Érd vezetőedzője: Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ennek a gyönyörű csarnoknak avatójára meghívtak minket. Ennek megfelelően álltunk a mérkőzéshez is, amelyen sok gól esett és szép megoldásoknak tapsolhattak a szurkolók. Ez a mai este nemcsak nekünk, hanem a Haladásnak és a nézőknek is emlékezetes pillanatokat tartogatott.

Szabó Janka, a Haladás átlövője: Felemelő érzés volt végre hazai környezetben játszani. A mai ellenfelünk keretében több világklasszis is volt, ráadásul hosszabb kispaddal is rendelkeztek. Igyekeztünk kihozni magunkból a legtöbbet és megnehezíteni az Érd dolgát.

Hrabovszky Helga, a Haladás szélsője, egyben a hazaiak legeredményesebb játékosa: Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen a magyar mezőny egyik legkeményebb védelmével és kapusaival kellett farkasszemet néznünk. Felemelő érzés, hogy ennyien kilátogattak a csarnokavatónkra. Ezúton is köszönjük a szurkolóknak a támogatásukat, mert ez óriási erőt és lendületet adott nekünk.

Támadásban…

Közzétette: Hungary Sport – 2017. december 15.

Szombathelyi Haladás VSE – Érd NK
30-49
(10-26)

Haladás: Márkus, Dudora (kapusok) – Hrabovszky 7, Szabó J. 6, Kaposvári 5, Baranyai 4, Sebestyén 3, Gerencsér 2, Kiss 2, Halmos 1.
Vezetőedző: Kovács László

Az Érd legeredményesebb játékosai: Gévai 9, Lassource 7.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!