A kedvező időjárás sokakat kicsalogatott a szabadba, így szombaton szinte teljesen megtelt a Műjégpálya a korcsolyázás szerelmeseivel. Persze nemcsak korizni, hanem vetélkedni is lehetett a 30 esztendős Műjégpálya idei utolsó rendezvényén.

Ebben a támogatási rendszerben sikerült olyan pályázatot leadni, amely elnyerte a döntéshozók figyelmét. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség jóvoltából valódi tartalommal tudtuk megtölteni a 30. születésnapi programfolyamot – nyilatkozta sportoldalunknak Varga Jenő jéglovag, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szakági vezetője.

A helyszínen azt láttuk, hogy már a bemelegítésen is nagyon sok haladó korcsolyázó-tudással rendelkező apróság és szülő részt vett, de olyanok is akadtak, akik az alapokat szerették volna itt elsajátítani. A fékezések, a megállások, a páros és az egylábas gyakorlatok egészen jól mentek mindenkinek, később pedig a fordulatokat és a hátrafordulást is begyakorolták. A legjobbak pedig érmeket is átvehettek.

A 30 éves Műjégpálya nem tér el a hagyományoktól 2018-ban sem, a sikerre ítélt rendezvények, programok, így a ,,Mesélő fakutya” akadályverseny, a családi jégnap és az Emmi által támogatott versenyek is folytatódnak.

Legközelebb január 6-án 9 óra 30 perctől egészen 13 óráig várják az akadályversenyen önmagukat kipróbálni szándékozó szombathelyieket és környékbelieket, majd január 20-án pedig a már tradicionális családi jégnap következik, ahol anya, apa és a gyerekek egyaránt kipróbálhatják majd korcsolyázó-tudásukat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!