A Magyar Röplabda Szövetség és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. második alkalommal szervezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Zsinórlabda Bajnokságot. A vasi megyeszékhelyen először tavaly rendezték meg óvodások számára ezt a sportos rendezvényt. A 2017-es év sikerét követően idén szinte minden intézmény jelezte részvételi szándékát, így megközelítőleg 250 gyermek és 50 kísérő pedagógust várnak a Sugár úti sportlétesítménybe.

A zsinórlabdának szabályai nagyon egyszerűek. A pálya mérete 5×10, háló mérete 1,5 méter. Egy nagy különbség van csak az igazi röplabdához képest, hiszen ebben a játékrendszerben a labdát el kell kapni és csak dobással lehet azt továbbjátszani. Fiú-leány és vegyes csapatok is szerepelnek majd a január végi rendezvényen, ahol hat pályán bonyolítják majd le a mérkőzéseket. A bajnokságon győztest nem hirdetünk, mindenki egyforma díjazásban részesül, hiszen a mozgás öröme és a sportág megismertetése, valamint megszerettetése a cél.

– A díjazásnál a felkészítők és az óvodák is jutalmazva lesznek. Minden résztvevő pólót és emléklapot kap. A gyerekek pedig ezen felül meglepetéscsomagot is kapnak. Az intézmények oklevelét és minden óvoda több szivacslabdával gyarapodik majd – árulta el Bedőcs Gergely, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. röplabda szakosztályának vezetője.

Fontos információ, hogy a verseny helyszínére és az óvdákba való visszaszállítást a rendezők bonyolítják.

Program:

9:15 Megnyitó
9:20 Verseny/ játék
12:00 Eredményhirdetés, ajándékok kiosztása

Időpont: 2018.január 26. 9:00-12:00
Helyszín: Sugár úti munkacsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!