Nagy igazolást jelentett be a héten a DVSC, méghozzá azt, hogy hazánk legjobb FIFA játékosa, Molnár Gábor a debrecenieknél folytatja a pályafutását.

Az MTK-hoz és a DVTK-hoz hasonlóan már Debrecenben is elindult az egyesület e-sport szakosztálya, aminek természetesen főalappillére a FIFA névre keresztelt futballszimulátor.

A klub hivatalos honlapja számolt be arról, hogy a 22 esztendős, jelenleg Magyarország legjobb FIFA játékosaként (világranglista 13. helyezett) ismert molnargabo ezentúl a DVSC csapatát erősíti. Az új szerzemény szerdán átvette névre szóló mezét a DVSC cégvezetőjétől, dr. Róka Gézától.

Forrás: dvsc.hu

A fiatal e-sportoló a játék mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet, idén államvizsgázik az ELTE-n. Ráadásul Gabó nem csak a virtuális sportot kedveli, ugyanis igazolt futsal játékos. 2016 végén megnyerte az országos Coca-Cola eCup magyarországi FIFA egyetemi bajnokságot.

A verseny után jutalmaként kiutazhatott New Yorkba a Coca-Cola eCup döntőjére, ahol az amerikai selejtező győztesével harcolhatott az első helyért. Gábor azt az akadályt is sikeresen vette, így ő lett a Coca-Cola eCup 2016 bajnoka. Ekkor figyeltek fel rá, azóta pedig számos versenyen megmérettette már magát, és hatalmas rajongótáborra tett szert.

Novemberben rendezték a FIFA 18 világbajnokság téli részének kvalifikációját (körülbelül másfél-kétmillió játékos közül mindössze a legjobb 64 juthat be), amelyben Gábor a CEE (Közép- és Kelet-Európa) régióból egyedüliként jutott be.

Közösségi médiájából az is kiderül, hogy a tojáslabdának is nagy szerelmese.

🏈🏈🏈 @nygiants #touchdown

Gábor Molnár (@molnargabo) által megosztott bejegyzés,

A fiatal FIFA játékos most sem pihen, jelenleg Barcelonában tartózkodik, ugyanis ott rendezik a FIFA18 világbajnokság téli fordulóját.

Hola Barcelona! 😍🇪🇸 #adidas #heretocreate #adidasfootball #gamerhu #konzolvilag #futchampions #fifaeworldcup

Gábor Molnár (@molnargabo) által megosztott bejegyzés,

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!