Komoly összecsapásnak ígérkezett a Dunaferr vendégjátéka Szombathelyen, hiszen egyetlen pont és helyezés választotta el a két együttest a bajnoki tabellán. Nem is kellett csalódnia annak a több száz szurkolónak, aki kilátogatott az Aréna Savariába. A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. A 8. perc végén aztán Vidák talált az ellenfél kapujába. Ezután a Dunaferr próbált meg egalizálni, kevés sikerrel. Majd Hajmási lőtt kapufát, ezzel is jelezve, hogy komolyan kell számolni a zöld-fehérek támadásaival. A vészkapus megoldás sem hozott változást az újvárosiak számára, így minimális hazai előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A szünet után hat másodpercre volt szüksége Márkusnak, hogy betaláljon, majd Michel Melo is betalált, ezzel növelve a különbséget. Ezt követően felpezsdült a mérkőzés, mert a játékvezető egy szabálytalanságot követően kiállította Öreglaki Norbertet, a vendégek pedig büntetőből szépítettek. Sokan attól tarthattak, hogy ez lehet a találkozó fordulópontja. Szerencsére nem így lett. Óriási tartásról tett tanúbizonyságot a Haladás, amely a jó védekézése mellett eredményesen fejezte be támadásait és aratott kiütéses sikert a Dunaferr ellen.

Swietelsky-Haladás VSE – Dunaferr DUE RENALPIN FC
7-1
(1-0)

Haladás: Matyi, Sásdi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Michel Melo, Sipos, Hegyesi, Németh P., Hajmási, Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Michel Melo 2, Vidák, Márkus, Horváth P., Hajmási, Sipos illetve Hosszú (büntetőből)

Kiállítva: Öreglaki (Haladás)

Aki pedig szívesen visszanézné a találkozót, itt megteheti:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!