A női NBI/B. tavaszi nyitófordulójában a Szombathelyi Haladás a Rinyamenti KC otthonába látogatott. A csapatban ott voltak a vasiak új szerzeményei is, akiket nagyon jól beépített csapatába Kovács László vezetőedző. A zöld-fehérek mestere elmondta a találkozó előtt, hogy a felkészülés nem a megfelelő forgatókönyv szerint alakult, ennek ellenére négygólos vezetésre tettek szert Szabó Jankáék. Ezután tért magához a nagyatádi alakulat és fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szünetre teljesen megérdemelten vezetett a Haladás.

Sebestyén Noémi akcióban – Fotó: Rinyamenti KC

A pihenő pont a legrosszabbkor jött a szombathelyiek, mert ez megtörte a csapat lendületét, a hazaiak pedig zsinórban ötször találtak be, ezzel nagyobb előnyhöz jutottak. A hajrára aztán Druzsin Rebeka lépett elő főszereplővé, aki a második félidőben parádésan védett, ezzel segítve a Rinyamenti KC-t a győzelemhez. Bár az eredmény nem tükrözi hűen, a szombathelyiek óriási fejlődésen mentek keresztül és több nagy csapat bajszát meg fogják tépni a tavasz során, ebben a vasi szurkolók biztosak lehetnek.

Kovács László, a Haladás vezetőedzője: Először is gratulálok a nagyatádiaknak a győzelemhez! Az első félidőben mutatott játékunkat nem tudtuk megismételni a második harminc percben, így a hazaiak a játékelemekben fölénk nőttek. Csapatunknak időre van szüksége, hogy az új játékosokat szervesen beépítsük, remélem ez mielőbb megvalósul. Bíztunk egy szorosabb eredményben, de kulcspillanatokban nem tudtuk uralni a szituációkat. A jövőben szeretnénk javítani a teljesítményünkön.

Rinyamenti Kézilabda Club – Szombathelyi Haladás
40-32
(19-20)

Haladás: Dudora – Sebestyén 5, Kaposvári 7 (1), Baranyai 2, Takács I. 4, Szabó J. 5, Simsik 4
Csere: Márkus (kapus), Hrabovszky 5 (1), Gerencsér, Kozma
Vezetőedző: Kovács László

Rinyamenti KC legeredményesebb játékosai: Barta és Horváth V. 9-9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!