Felforgatott csapattal álltak fel a hazaiak, hiszen Bagyinka Fanni sérülés miatt nem játszott, így Horváth Dórának kellett helyettesítenie. Az első szett a zöld-fehérekről szólt. Támadásban és védekezésben is teljesen lenullázták a vendégeket. Különösen Kalman és Paradzik volt elemében. Hiába kért időt Grózner György, teljesen hatástalannak bizonyult és alig negyedóra alatt behúzták a játékot Bokor Lauráék. A folytatásban aztán magához tért a Gödöllő, a Haladás pedig kisebb hibákat követett el, amit a rutinos ellenfél maradéktalanul kihasznált.

Mucsi Péter próbált tenni tanítványai fejében, de amint befoghatták volna az ellenfelet, mindig újítani tudott a vendég alakulat. A harmadik szett volt talán a legemlékezetesebb, hiszen végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem volt elveszett labda és hosszú meneteket láthatott a közönség, amely mindvégig lelkesen buzdította kedvenceit. A játék hajrájára aztán Kinser is letette névjegyét, aki látványos ütéseivel előnyhöz juttatta a Halit. Ez pedig kitartott a szett végéig, így újra lépéselőnyben voltak a hazaiak. A minta követése nem maradt el, tehát ezt a menetet is a vendégek kezdték jobban, a zöld-fehérek pedig futottak az eredmény után.

A nagy akarás, kissé görcsössé tette a Haladást, így döntő szettre került sor. Nagyon rosszul kapta el a fonalat a hazai csapat, ezért Mucsi Péternek először 0-5-nél, majd 3-10-nél kért időt. Úgy tűnt, hogy ez hatásos lesz, hiszen négy pontra felzárkóztak a zöld-fehérek, de újítani sajnos már nem tudtak, így egy rendkívül izgalmas, látványos és fordulatos mérkőzésen szenvedtek vereséget. Nincs okuk szégyenkezni a szombathelyieknek, mert mindent megtettek a siker érdekében, amely ezúttal elmaradt. Ugyanakkor a játékvezetők ténykedéséről is meg kell emlékezni. A Nagy-Pőcze páros több ízben is mindkét csapat kárára tévedett, s minimum megkérdőjelezhető ítéleteivel többször is borzolták a pályán lévő játékosok és a szurkolók idegeit.

Mucsi Péter vezetőedző: Könnyen indult a meccs, és várható volt, hogy a másodiktól nehezebb lesz. Ebben a felállásban még nem játszottunk, ami aztán meg is látszódott. Egy érzelemdús mérkőzésen végül a Gödöllő győzött, de én mindkét csapatnak gratulálok és elégedett vagyok a sajátommal is.

HUNGAST-Haladás Szombathely – PENTA Gödöllői RC
2:3
(12, –20, 23, –14, –10)

Haladás: Horváth D., Runjić, Wruck, Kalman, Bokor, Paradžik.
Csere: Zoltán, Fazekas (liberó), Reljić, Kinser.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Élőben a Haladás Sportkomplexum -ból…

Közzétette: Hungary Sport – 2018. február 4.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!