Ahogy beszámoltunk róla, óriási lelkesedéssel győzte le a Szombathelyi Haladás női kézilabda együttese a jóval esélyesebb, a bajnoki címre hajtó Nemzeti Kézilabda Akadémiát. Ennek ellenére a találkozó nagy részén a zöld-fehérek akarata teljesült, így joggal örülhettek a találkozó végén.

– Azt játszottuk, amire készültünk – mondta Kovács László vezetőedző. – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, épp ezért egész héten a NEKA elleni derbire hangolódtunk. Mivel a felkészülésünk nem a terveknek megfelelően haladt, ezért elmondható, hogy még nincs kész a csapatunk. A formálódásunkban szerepet játszanak az új játékosok is, akiket be kell építenünk. Nagyon örülünk, hogy kijött a lépés a NEKA ellen, amely nagyon jó csapat, ezt bizonyították Szombathelyen is. Igyekeztünk csak a saját játékunkkal foglalkozni és azon dolgozunk, hogy ne legyen visszaesés a formánkban.

Nemcsak a szurkolók számára marad felejthetetlen a mérkőzés, hanem a játékosoknak is.

Baranyai Enikő (96) ezúttal a védekezésben nyújtott kimagaslót

Baranyai Enikő: Izgalmakkal teli és fordulatokban gazdag találkozó volt. Nagyon szerettünk volna bizonyítani és nyerni, bár tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A legkritikusabb pillanat talán a végén volt, amikor kihagytunk két büntetőt is. Nagy meglepetést okoztunk és még most sem hiszem el, hogy ez sikerült.

Gerencsér Zsófia (18) nagyon örül, hogy győzelemmel avatták fel új otthonukat

Gerencsér Zsófia: Nagyszerű volt ilyen népes szurkolótábor előtt játszani és nyerni. Nagyon keményen készültünk a mérkőzésre és örülünk a sikernek. Mindenki hozzátette ehhez a győzelemhez a magáét.

A kritikus pillanatokban hatalmas védéseivel bénította meg az ellenfelet Márkus Dalma

Márkus Dalma: A kapuból nézve minden mérkőzés más, de fantasztikus érzés volt ilyen közönség előtt játszani, védeni. A lányok előtt le a kalappal, mert egy jó kapus teljesítményhez jó védőfal is kell. A kritikus pillanatokban pedig a szurkolók buzdítása lendített át minket a holtponton. Igaz, Répcelakra is elkísértek bennünket, de sokkal jobb érzés mindezt otthon átélni. Nagyon szépen köszönjük a támogatást!

A Haladást érintő hír még, hogy a csapat hétközben felkészülési mérkőzést vívott a Hypo osztrák kézilabda együttesével. A szombathelyiek remeküljátszottak a többszörös bajnok, kupagyőztessel, ahol jelenleg Hajgató Anna, Dalnoki Klaudia és Kiss Kitti is játszik.

Hypo NiederÖsterreich Handball – Szombathelyi Haladás
31:23
(15:13)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!