Mindannyian tudnánk említeni számtalan olyan számítógépes, vagy konzolos játékot, amit barátunkkal, ismerőseinkkel karöltve órákon át űztünk, jókora nevetések és ne adj isten indulatok közepette. Az esport1.hu példának olyan gyöngyszemeket soroltatott fel, mint a Speedrunners, Overcooked. A Piece of Cake Studios-nak köszönhetően egy újabb hasonló érzelmeket kiváltó játékprogram érkezhet, amely Hacktag néven kerül a piacra.

Teljesen újdonságnak egyébként nem számít a játék, mivel a Hacktag korai hozzáférésű (BÉTA) verziója már eddig is elérhető volt mindenki számára a Steamen keresztül, viszont e hónap 14-én a teljes verzió is megjelenik.

Az alapsztori szerint 2029-ben járunk, egy parallel világban, ahol emberszerű állatként kell izgalmasabbnál izgalmasabb küldetéseket végrehajtanunk. (Aki emlékszik esetleg Sün Alfréd nyomozásaira, az nagyjából eltudja képzelni a játékmenetet, és a karaktereket is.)

Ez történik, amikor lebuksz. Forrás: hacktag-thegame.com

A játék alapvetően úgy készült, hogy barátainkkal és játszótársainkkal együtt csendben lopakodhatunk és hackelgethetünk, de természetesen a kevésbé szociális egyénekre is gondoltak a gyártónál, így a pályák magányosan is végigvihetőek, a két karakter között ugyanis lehetőség lesz a váltogatásra.

Az egyik ügynököt megformáló játékosnak az lesz a dolga, hogy a terepen lopakodva teljesítse a különböző feladatokat, amíg a másik játékos által irányított karakter tervrajzok, kameraképek és távolról vezérelhető egységek segítségével támogatja őt. A feladatokkal és a játék előrehaladásával egyenesen aranyosan kapunk új aktív és passzív képességeket.

Karakterünk kinézetét kedvünkre alakíthatjuk. Forrás: google.com

Az izgalmak ráadásul egy eszközön is átélhetőek, mivel az online lehetőség mellett helyileg is van lehetőség a kooperatív mód teljesítésére. A kooperatív játékmód természetesen, a sokak által kedvelt osztott képernyős (split screen) formátumban működik.

Természetesen a kor követelményeinek megfelelően elég bőven válogathatunk az itemek között, 360 feloldható tárgyat kapunk, amiket mind karakterünk testreszabására, kicsinosítására használhatunk fel és mellé még olyan finomságokat is járnak, mint a különböző online kihívások, a rankingrendszer és az online tabella.

Ha felkeltette az érdeklődésed a játék, és szívesen próbálnád ki a barátoddal, a Hacktag nagyjából 6 ezer forintért már megvásárolható a Steamen keresztül, ami nem tűnik egy vészes összegnek a játékélményhez képest.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!