Liu Shaolin Sándor 13 óra 28 perckor startolt az 1000 méteres fináléban. Az 5 fős fináléban amerikai, 2 dél-koreai és kanadai ellenfelei voltak Sanyinak. A rajt után az 5. helyet foglalta el a magyar gyorskorcsolyázó, aztán ment a többiekkel, majd a vége előtt 2 körrel támadást indított, de megcsúszott és vele együtt a 2 dél-koreai is. Sajnos a versenybíróság kizárta a magyart.

Jászapáti Petra 13 óra 15 perckor rajtolt el az 1500 méter döntőjében.  A hétfős mezőnyben a start után az 5. helyre állt be Petra, akitől már a döntőbe jutás is óriási bravúr volt. 10 körrel a vége előtt Petra a 7. helyen korcsolyázott, ez volt a helyzet 5 körrel a vége előtt is, majd az utolsó előtti körben előbbre lépett és a pontszerző 6. helyen zárt!

Korábban: Jászapáti Petra a második helyen végzett futamában a pjongcsangi téli olimpián a rövid pályás gyorskorcsolya verseny női 1500 méteres távjának elődöntőjében, ezzel bejutott az A-döntőbe – tudósít az nso.hu.
A hatfős futamban az első két hely A-döntőt, a harmadik és a negyedik hely B-döntőt ért. Jászapáti szinte végig az utolsó helyen haladt, kivárt, de mivel nem történt semmi (tehát nem esett el senki) pár körrel a vége előtt elkezdett feljönni. Megelőzött két versenyzőt, így a negyedik pozíciójával B-döntős lett volna. Csakhogy a brit Elise Christie és a kínai Li Csin-jü összeütközött, és elesett az utolsó kanyarban, így a magyar versenyző a második, A-döntőt érő helyen haladhatott át a célon.

Liu Shaolin Sándor a második helyen végzett a rövid pályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres távjának negyeddöntőjében, így továbbjutott a döntőbe! Az MTK sportolója öt körrel a vége előtt az élre állt elődöntős futamában, majd visszacsúszott a második helyre, és a hátralévő szakaszon ügyesen helyezkedve megőrizte pozícióját.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!