Péntek délután a Haladás Sportkomplexum különtermében mutatták be a Szombathelyi Haladás VSE női kézilabda csapatának új igazolásait. Az NBI/B-ben érdekelt zöld-fehér együttes szakosztályvezetője, Gál Sándor köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit. Ezt követően Bokor Zsolt beszédében kihangsúlyozta, hogy a Haladást sújtó sérüléshullám ellenére is töretlen lelkesedéssel dolgoznak a kézilabdázók. A sportkomplexum birtokba vétele már jó előjel volt a játékosoknak és a szakmai stábnak. Bár a téli felkészülés nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, mindenképpen óriási lökést adhat a csapatnak, hogy a legutóbbi fordulóban, hazai környezetben fektette két vállra a bajnoki cím egyik fő várományosát a Nemzeti Kézilabda Akadémiát.

A sajtótájékoztatón három ismerős arcot már láthatottunk, hiszen az első két mérkőzésen már bemutatkozott Simsik Cyntia, Takács Inez és Kozma Dominika. Azonban kapus poszton is megerősödött a Haladás. Ráadásul a szakmai stáb is bővült egy rendkívül jó szakember személyében.

Putz Klaudia 20 éves hálóőr több élvonalbeli felnőtt mérkőzéssel a háta mögött igazolt a vasi megyeszékhelyre. A kapus megfordult korábban az MTK, a Göd és a Vasas színeiben is. A játékengedélye is megérkezett, így a Mohács elleni derbin pályára léphet.

Kozma Dominika a Szent István SE, a Gyömrő, valamint a Csurgó után öltheti magára a Haladás mezét. A 20 éves kézilabdázó irányítóként és átlövőként segítheti új csapatát.

A 25 esztendős Simsik Cyntia rutinos szélsőként lehet a szombathelyiek segítségére. A NEKA ellen több gólt is szerző játékos Dorogról érkezett, de játszott Hajdúnánáson és az élvonalban is, a Debrecen színeiben.

Hiába csak 19 éves, mégis rutinosnak mondható Takács Inez is, aki legutóbb Marcaliban játszott, korábban pedig a Győri ETO KC akadémiáján pallérozódott.. 301 mérkőzésen 194 gólt szerzett, ami elég meggyőző teljesítményre enged következtetni.

A kézilabda szerelmeseinek nem ismeretlen Berendi Antal neve. 1956-ben lett ismert játékos és 15 éven keresztül játszott az Elektromos színeiben. Edzőként megfordult több első és másodosztályú csapat kispadján is. Hosszú éveken keresztül dologozott a Ferencváros utánpótlásának nevelésében, mint szakmai igazgató. Kezei alól került ki többek között Siti Eszter is. Karrierjének egyik legnagyobb szakmai sikereként jegyzi, hogy a női junior válogatottat irányíthatta szövetségi kapitányként. Berendi Antal ezentúl a Haladás sikeréért dolgozik Kovács László mellett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!