Minden évben képes megújulni és többet adni az a Jégkarnevál, amelyet idén 31. alkalommal rendeztek meg a Szombathelyi Műjégpályán. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA Zrt. összefogásával megvalósuló rendezvényre közel ezren érkeztek, többen különleges jelmezekben. Mielőtt azt hinnénk, hogy csak a legkisebbek, valamint a szülők öltöztek be, akkor bizonyára meglepetésként fog hatni, hogy rengeteg tinédzser is beállt a sorba. A jelmezesek között akadt aki Süsü a sárkány bőrébe bújt, de a haladó szellemű fiatalok között akadt, aki iPhone-ként és Androidos mobiltelefonként csúszott a tömeggel.

– Amikor megalkottuk a kezdet-kezdetén ezt a rendezvényt, nem gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz, ami mára egyedülálló programsorozattá nőtte ki magát – mesélte Varga Jenő szervező. – Az első években a jégfarsang a színes maskarába bújt gyerekekről szólt, azóta színesebb lett a repertoár.

Vasárnap először rendeztek dartsversenyt a műjégpályán, de lehetőség volt részt venni a csocsóbajnokságon is. A jégen pedig játékos feladatokat lehetett teljesíteni, valamint nem maradhatott el az ilyenkor szokásos meztelen csúszás sem. A csípős időjárás ellenére meglepően sokan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, amely mára világhírűvé vált. Többen érkeztek a rendezvényre a szomszédos Ausztriából, valamint Szlovéniából is.

A Jégkarnevál látványos tűzijátékkal, majd ezt követően jégdiscóval zárult. A mosolygós arcokat látva borítékolhatjuk, hogy jövőre is együtt csúszhatunk meztelenül, vagy maskarában – akkor már 32. alkalommal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!