Fantasztikus nap a mai, hiszen Liu Shaolin Sándor megnyerte a B-döntőjét rajt-cél győzelmet aratva! A magyar gyorskorcsolyázó így legrosszabb esetben is az 5. helyen végez az 500 méteres távon – írtuk közösségi oldalunkon.

Néhány perccel később már az 5000 méteres férfi gyorskorcsolya váltónk döntőzött a pjongcsangi téli olimpián. Dél-Korea, Kína és Kanada mellett kellett kiharcolnunk, hogy 38 év után ismét érmet nyerjünk. Liu Shaoang kezdett, aki jól tartotta magát, majd testvére Liu Shaolin Sándor váltotta. Sokáig a 2-3. helyen korcsolyázott a négyes váltónk, egészen addig, amíg csak 20 kör volt hátra. Ekkor ugyanis kicsúszott a dél-koreai sportoló, ezzel szálltak el a hazaiak éremesélyei. A java azonban még hátra volt. Nyolc körrel a vége előtt megelőztük Kanadát és egy jó voltás után a hajrában a kínai váltót is. Ezzel 38 év után ismét van magyar érem téli olimpián. A versenyt a magyar váltónk olimpiai csúccsal nyerte meg 6:31.971-es időeredménnyel.

Az olimpiai bajnok magyar váltó tagjai: Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba. A tartalék Oláh Bence volt.

A váltó tagjai a pénteken 11 órakor kezdődő éremátadó ceremónián veheti át majd éra medálokat. Érdekesség, hogy 1980 óta először szereztünk érmet, egyben ez az első téli olimpiai bajnoki címünk.

Végeredmény:

1. MAGYARÉREM
2. Kína
3. Kanada
4. Dél-Korea

 

A verseny:

Gyorskorcsolya

OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR KORCSOLYAVÁLTÓ! 🇭🇺🥇 👏👏👏 Gratulálunk!Amennyiben lemaradtatok volna róla, itt megnézhetitek a versenyt:

Közzétette: Eurosport – 2018. február 22.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!