A spanyol bajnokság 25. fordulójában mind a három óriás magabiztosan gyűjtötte be a 3 pontot soros ellenfelével szemben.

Barcelona 6:1 Girona
Noha a katalán kis csapat remek formában várta a találkozót városi rivális Barcelonával szemben, és korán meg is szerezték a vezetést, ezzel csak megcibálták az oroszlán bajszát. A gránátvörös-kékek Messi és Suárez vezetésével 6-ig meg sem álltak, de a meccs gólját a brazil középpályás, Coutinho jegyezte fel. Lionel Messi számára pedig nem két gólja, inkább gólpassza miatt marad emlékezetes a találkozó, ugyanis ő lett a spanyol bajnokság legeredményesebb játékosa, e tekintetben is.

Real Madrid 4:0 Alaves 
Könnyű kis délutáni mérkőzésre számíthattak a hazai drukkerek, akiknek nem is kellett csalódniuk kedvenceikben. Hosszú idő után került sor arra, hogy a BBC mindhárom tagja eredményes legyen bajnoki mérkőzésen. A találkozó utolsó percében megítélt büntetőt Ronaldo átengedte Benzemának, lemondva ezzel a mesterhármasról, csapattársa kedvéért.

Sevilla 2:5 Atletico Madrid
A szó klasszikus értelmében mondható, hogy az andalúziai együttes saját magát verte meg ezen a találkozón. Bohózatba illő gólokat sikerült kapniuk, eltekintve az első Griezmann góltól, többször is kiszolgálták a matracosok támadóit a hazai védők. A Sevilla becsületére legyen mondva, hogy bár öt góllal vezetett a 81. percben már a vendég csapat, a hajrában két szépítő gólt is szereztek.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!