Magabiztos játékkal lepték meg szurkolóikat a Haladás női röplabdázói. Dr. Mucsi Péter együttesében mindenki játékra jelentkezett, bár többen nem 100 százalékos állapotban vállalták a találkozót.

A legerősebb összeállításában kezdett a Haladás, bár a gépezett kissé akadozott. Talán a szokatlanul korai – délelőtt 11 órás – kezdés miatt. Néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Runjić hatalmas ütéseivel megnyugtató előnyre tett szert a Haladás, amelyet a szett végéig még növelni is tudtak a hazaiak. Az első játékot alig 17 perc alatt húzta be a zöld-fehér együttes (25-14).

A folytatásban sem tört meg a lendület és 6-1-es állásnál időt kellett kérnie Glózik Jánosnak, a vendégek mesterének. Azonban nem sikerült kizökkenteni a Haladást és Dr. Mucsi Péternek még arra is lehetősége nyílt, hogy új elemeket gyakoroljon tanítványaival. Ezúttal 19 percre volt szüksége a hazaiaknak az újabb szett megnyeréséhez (25-12).

Végül az utolsó szettben minden játékosának lehetőséget adott a hazaiak mestere és a lányok kiváló játékkal hálálták meg az edző bizalmát. A találkozó végére alaposan elfáradtak a vendégek, akik minden elismerést megérdemelnek, mert megpróbálkoztak a lehetetlennel. Nem sikerült megnehezíteniük a palotai játékosoknak a Haladás győzelmét, akik előtt komoly megpróbáltatás áll, hiszen Gödöllőre látogatnak a szombathelyiek a következő fordulóban (25-9).

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: Nagyon örülünk a győzelemnek és annak is, hogy a lányok is komolyan vették a találkozót. A Palota elleni mérkőzésen saját magunkat is le kellett győzni, ez pedig minden körülmények között a legnehezebb próbatételek egyike.

HUNGAST-Haladás – Palota RSC
3-0
(-14, -12, -9)

Haladás: Paradžik, Kalman, Bagyinka, Runjić, Rejlić, Wruck
Libero: Farkas, Zoltán A.
Csere: Kinser, Horváth D., Bokor, Csóka.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!