Horváth Péter végtelenül csendes, szerény fiatalember. Pedig lehetnének szárallűrjei, ahogy néhány pályatársának. Nem! Péter ugyanaz maradt, aki volt, pedig néhány bajnoki és kupaéremhez már hozzásegítette szeretett csapatát a Haladást. Amatőr labdarúgóként kezdte pályafutását Horváth, aki menet közben megismerkedett a teremfocival is és elcsábult, a szurkolók legnagyobb örömére. Ő és Németh Péter ott volt, amikor megalakult a Hali futsal csapata. Az évek során feljutottak az élvonalba, ott bajnoki bronzéremhez és kupaezüsthöz már hozzásegítette a szombathelyieket. Tegnap este óta pedig elmondhatja, hogy Ő a csapatkapitánya a Haladás kupagyőztes együttesének. Korábban még egyetlen szombathelyi csapat sem ért el ehhez hasonló sikert, így talán még jobban érzékelhető mekkora tettet hajtottak végre a vasi legények.

A Hungarysport.hu szerkesztőségének nevében kérlek engedd meg, hogy gratuláljak nektek. A múlt hétfői, Dunaújváros elleni vereséget követően sejtetted volna, hogy aranyérmesek lesztek?

– Köszönjük a gratulációt! Bevallom reménykedtem, hiszen Turzó József edzővel már másnaptól csak a hétvégi kihívásra koncentráltunk. Úgy készültünk egész héten, hogy mindent megkaptunk, amire szükségünk volt. Maximális támogatását élveztük a szakmai stábnak. Olyan precízen működtünk, mint egy atomóra.

Milyen volt átélni a Berettyó elleni előrehozott döntőt?

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, elég csak a végeredményre nézni (3:2). Nagyon ritka, hogy ilyen szoros mérkőzést játsszon két csapat. Ugyanakkor szerintem rá is szolgáltunk a győzelemre és nemcsak a lőtt gólok számára gondolok.

Hanem mire?

– A felkészülésünk alatt és a találkozón is csapatként hajtottunk. Mindent együtt csináltunk, érezve egymás rezdülését. Egyébként a Csömör elleni fináléra is ugyanolyan komolyan hangolódtunk. Kielemeztük a játékukat, visszanéztük az elődöntő mérkőzést, személyre szóló taktikát dolgozott ki az edzői stáb. A vezetésnek pedig köszönjük, hogy mindent megkaptunk, amire csak szükségünk volt.

A klubhűség remek példája Horváth Péter, aki alapítótagként és csapatkapitányként is beírta csapatát a sport történelemkönyvébe

Pontosan mire gondolsz?

– Mindenre. Nélkülük aligha játszhatna itt Dróth Zoltán vagy épp Andersson, akik jelenlétükkel is óriási lökést adtak nekünk. Aztán gondolhatunk olyan lényegtelennek tűnő dolgokra is, mint a gyúró vagy a csapatorvos. Szóval tényleg élveztük a klub támogatását, igyekeztünk meghálálni az áldozatos munkájukat.

Ez tökéletesen sikerült, hiszen történelmi sikert arattatok.

– Ha jól tudom csapatsportban Szombathelynek még sosem volt Magyar Kupa aranyérme. Amennyiben ez igaz, akkor valóban hatalmas fegyvertény volt az ország másik végén kiharcolni a győzelmet. Pedig sokan féltettek minket, hiszen a Berettyó kerete erősebb, tele sokszoros válogatott játékosokkal és minőségi légiósokkal, mégis sikerült felülmúlni őket.

Véleményed szerint mi volt a döntő tényező?

– Egyértelmű, hogy a csapategységünk. Ebbe a szakmai stáb, a klubvezetés és a játékosok is beletartoznak. Ha ezek közül csak az egyik is gyengébben muzsikál, akkor nincs ez a siker.

BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT – zúgott a csarnok

Megünnepeltétek az aranyérmet?

– Még most is tart (nevet)… A találkozó után várt ránk egy 9 órás út, majd itthon az egyik támogatónk szórakozóhelyén kezdtük az ünneplést. Igaz a csapatbuszban is megadtuk a módját, de az igazi fiesztát itthon szerettük volna megtartani.

Egyszer azért csak véget ér a buli, akkor már csak a bajnokságra kell koncentrálni. Mit vársz az elkövetkezendő hetekben?

– Ez a kupasiker véleményem szerint nagyon összekovácsolja a csapatunkat és óriási lökést adhat. Talán kissé csalódtak a szurkolók a Ferencváros és a Dunaújváros elleni találkozók miatt, de bebizonyítottuk, hogy nem szabad leírni minket. A végső helyezést nem szeretném megjósolni, de nagy terveink vannak ezzel a csapattal. A dobogót tűzték ki célként a vezetők, de én titokban a legfényesebb éremre is esélyesnek érzem ezt a keretet.

Haladás-Rubeola FC Csömör 7-1 (2-0) 2018.03.04

Így lett Magyar Kupagyőztes a Swietelsky-Haladás Vse Futsal Csapat!Swietelsky Haladás VSE– Rubeola FC Csömör 7-1 (2-0)Gólszerzők: Öreglaki, Horváth, Hajmási (2), Dróth, de Sousa, SiposLájk=Gratuláció! Hajrá HALI! 💚

Közzétette: Haladás Fans – 2018. március 4.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!