AVUS-Pécsi VSK-Mecsek Fűszért 6-14 (1-4, 2-5, 2-3, 1-2)
Szombathely, AVUS-uszoda, 100 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 3. forduló, vezette: Csanádi, Bene

AVUS: Horváth A. – Takács 1, Kiss Cs. 1, Baj, Basara, Ukumanov 1, Garancsy 2. Csere: Kovács B., Baranyai, Polovic, Eker B. 1, Kutasi, Juhász M., Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Pécs: Józsa – Csacsovszky A. 4, Lajkó 2, Chilkó 1, Szatmári 3, Rakonjac, Krizsán. Csere: Horváth Zs., Zerinváry, Csaba 3, Csacsovszky E., Safrankó 1, Sebestyén. Edző: Lukács Gergely.

Az aligator.hu tudósítása szerint az 1. negyedben másfél perc elteltével az első emberelőnyös szituációt Csacsovszky Alex használta ki, ezzel szerzett vezetést a Pécs, 0-1. Nem sokkal később Lajkó, majd megint Csacsovszky Alex talált be egy gyors támadás végén, 0-3. Ezután egy szépen kijátszott támadás végén Takács húzta a jobb felsőbe a labdát: 1-3. Hiába keményítette be a védekezését az AVUS, a pécsiek Csaba Márton révén újabb gólt szereztek, 1-4.

A 2. negyedet is a pécsiek indították góllal, megint Csaba Márton talált be, 5-1, aztán Garancsy büntetőből szépített, 2-5. A másik oldalon Lajkó szintén büntetőből szerzett újabb gólt, 2-6, majd Csacsovszky Alex szép góljával már öttel ment a Pécs: 2-7. Nincs vége, négy és fél perccel a negyed vége előtt már 2-8 volt oda, Safrankó Donát után jött Kiss Csaba, és az eredményjelző 3-8-at mutatott. Nem sokáig, mert ismét visszaállt a hat gólos különbség, 3-9.

A 3. negyed első gólját a szombathelyiek szerezték, nem is akármilyet. Ukumanov szép mozdulattal emelt a kapus felett a hálóba, 4-9. Aztán megint jött a Pécs, illetve Szatmári, aki egymás után kétszer is betalált, 4-11. A szombathelyiek nem adták fel, próbáltak tapadni ellenfelükre, de a pécsiek kapusa, Józsa remek formában védett. Aztán Ekler indította a megúszó Garancsyt, akit hiába üldözött két pécsi, beverte a labdát a bal felsőbe: 5-11. Ezután sajnos Chilkó is betalált, 5-12.

A zárónegyed elején vaktölténnyel tüzeltek a csapatok, sokáig nem született gól. Öt perccel a mérkőzés vége előtt újra Csacsovszky Alex talált be, 5-13. Ekler Bendegúz is megmutatta magát, távolról, bombagólt ragasztott a jobb alsóba, 6-13. Aztán egy perccel a vége előtt a Pécs, illetve Csaba Márton beállította a végeredményt, 6-14 – írta az aligator.hu.

Az AVUS maradt az alsóházi tabella 6. helyén, és legközelebb március 10-én, szombaton az 5. helyezett Tatabánya otthonában szállnak medencébe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!