Két fantasztikus röplabdázó, akik néhány hete érkeztek Szombathelyre, de azóta meghatározó játékosokká váltak a HUNGAST-Haladás csapatában. Anna Wruck és Marijeta Runjić pályafutásuk elején járnak, mégis rendkívül rutinosnak számítanak, ha korábbi állomásaikat nézzük.

A 188 centis és 25 éves Anna Wruck Alaszkában született majd az iskolai éveket követően három évig élt Új-Zélandon, ahol a Shirley Silversbacks csapatával bajnoki címet, majd ezüst- és bronzérmet is szerzett.

Adódik a kérdés, hogy egy Alaszkában született lány hogy keveredett Új-Zélandra, onnan pedig Szombathelyre?

– Az egyetem után igazi kalandra, kihívásra vágytam, így nem sokáig haboztam, amikor lehetőségem volt a Shirley Silversbacks együtteséhez igazolni. Nagyon szép éveket töltöttem Új-Zélandon, aztán jött a Haladás. Óriási lehetőségként élem meg ezt a kihívást is és cseppet sem bántam meg.

Alig néhány hete érkeztél meg, milyen benyomásaid vannak a csapatról?

– Nagyon kedvesen fogadtak a csapattársak és a vezetők is. Rendkívül jó atmoszférába érkeztem, azt leszámítva, hogy nem beszélek magyarul… még… (nevet)

Bizonyára rengeteg különbséget vélsz felfedezni korábbi állomásaidhoz képest. Sorolnál párat?

– Nagyon csendes és kicsi a város, ez nagyon tetszik benne, hiszen sétálva minden elérhető. A lakosok kedvessége és sportszeretete pedig lenyűgöző. Igazán élhető város ez a Szombathely.

Aki ennyire szereti a kalandokat, nyilván hobbik tekintetében is keresi a kihívásokat.

– Nagyon szeretem az extrém sportokat. Új-Zélandon a repüléssel kacérkodtam és nagyon rajongója lettem. Nem mondhatom, hogy keresem a veszélyt, de nagy adrenalin löketet adnak ezek az extrém sportok. Továbbá szeretem nézni az embereket – bármilyen meglepőnek is tűnik. Persze továbbra is a röplabda szerepel nálam
az első helyen.

*

Ütőként és nyitásfogadóként számíthat Dr. Mucsi Péter vezetőedző Marijeta Runjićra. A 21 éves horvát játékos a tengerentúlon tanult és röplabdázott, ráadásul tagja a felnőtt válogatott bő keretének. A Hungarysport.hu kérésének azonban Ő sem tudott ellenállni és válaszolt néhány kérdésünkre.

A kérdés hasonló, amit Anna is kapott. Aki a tengerentúlon tanult és játszott, milyen megfontolásból igazol Magyarországra?

– Szakmailag mindenképpen szerettem volna fejlődni, ráadásul így közelebb vagyok a családhoz is. Nagyon jól esett a megkeresés és úgy érzem jó döntést hoztam.

Hogy érzed, sikerült beilleszkedned?

– Nagyon jól érzem itt magam. A lányok fantasztikusak, a szakmai stáb felkészült és viccesek is, amikor a helyzet úgy kívánja. Talán egyedül a nyelvi akadályokat tudnám kiemelni, mint nehézséget, de ezen is dolgozunk már.

A várossal is megismerkedtél?

– Az edzések és mérkőzések mellett nem sok időnk van, de amennyire lehetett, felmértem a várost. Ami nagyon tetszik, hogy a földrajzi elhelyezkedése és mérete miatt gyalog mindenfelé el lehet jutni. Az emberek nagyon kedvesek és sok szurkoló jár ki a mérkőzéseinkre. Nagyon szeretek itt lenni.

Szabadidődben mit szeretsz csinálni?

– Isteni kávékat lehet inni a városban, így a barátnőkkel, csapattársakkal szoktunk beülni és beszélgetni. Ha egy kicsit több időm jut pihenni, akkor felkeresek egy wellnessközpontot. Nagyon szeretek itt és így kikapcsolódni. Jakuzzi, szauna és minden más adott, amitől feltöltődhetek testileg és szellemileg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!