A Bajnokok Ligája napok után tegnap este már az Európa-ligában pattogott a labda. Két magyar érdekeltségű találkozó is akadt a 8 meccses kínálatban, ráadásul Gulácsiék sikerrel vették az első összecsapásukat a Zenittel szemben. 

Ugyan a tavalyi évtől kezdve nagyobb motiváció a második számú európai kupasorozat megnyerése (a győztes a következő évben automatikusan a Bajnokok Ligájában indul), sok együttes viszonylag tartalékos összeállításban vágott neki a nyolcaddöntőknek is.

AC Milan 0:2 Arsenal
A fenti állítás – miszerint tartalékolnának az együttesen az Európa-ligában -, korántsem igaz a két szebb napokat is megélt klub párharcában. Míg Gennaro Gattuso legerősebb kezdőjével vágott neki a találkozónak, Arsene Wenger is csupán a center és a kapus poszton változtatott a bajnoki mérkőzésekhez képest. Aubameyangra egyébként sem számíthat a francia menedzser, Lacazette sérülése miatt pedig nem is volt más csatára a keretben.

A kiegyenlített mérkőzésen hiába próbálkozott többször a hazai együttes, az Arsenal Mkhitaryan valamint Ramsey góljaival megnyerte a mérkőzést, nagy lépést téve ezzel a továbbjutás felé.

 

Atletico Madrid 3:0 Lokomotiv Moszkva
Ütős kezdővel vágott neki az első mérkőzésnek a matracosok gárdája, akik ugyan vereséget szenvedtek a Barcelona elleni bajnoki rangadón, de még mindig nem lefutott számukra bajnokság.

A remek formában lévő Griezmann ugyan nem talált a kapuba (az üresbe sem sikerült neki betalálni), de a madridiak így is simán 3:0-ra győztek Koke, Saul Niguez és a visszatérő Diego Costa góljaival. Saul gólját egyébként érdemes visszanézni, hatalmas bombával szerezte meg a vezetést csapatának.

Borussia Dortmund 1:2 Salzburg 
Nincs nagy formában a Borussia, ráadásul Peter Stöger vezetőedző nem számíthatott se Kagawa, sem pedig Yarmolenko játékára.

Az első félidő tapogatózással telt, a másodikban aztán felpörögtek az események, előbb egy jogos büntetőt értékesített Valon Berisha, majd akcióból is betalált a 25 esztendős játékos.

Berisha kétszer is bevette Bürki kapuját. Forrás: 24h.com

Nem sokat kellett várni a szépítő találatra, André Schürle vette be Walke kapuját, ezzel valamelyest javítja csapata helyzetén a visszavágóra.

CSZKA Moszkva 0:1 Lyon 
Hiába dolgozott ki sok lehetőséget a hazai együttes, nem sikerült megtalálniuk a hálóba vezetőutat az oroszoknak. A franciák nem törték magukat a győzelem megszerzése érdekében, azonban Memphis Depay szöglete után ez mégis összejött a vendégek számára, Marcelo fejelt üresen a moszkvai kapuba.

Lazio 2:2 Dinamo Kijev
Zajlottak az események szépen Olaszországban, és bár a Lazio is a legerősebb kezdőjével vágott neki a mérkőzésnek, nem sikerült úgy kontroll alatt tartaniuk a mérkőzést ahogy szerették volna.

Az első játékrész szinte eseménytelenül zárult, a másodikban annál inkább felpörögtek a csapatok, és némi meglepetésre az ukránok szerezték meg a vezetést Tsygankov sarokkal vette be az olaszok kapuját, ám Immobile és Felipe Anderson révén hamar fordított a hazai gárda.

Nem sikerült azonban kihúznia a mérkőzést az olaszoknak, az első kijevi gólszerző Tsygankov egy asszisztot is kiosztott a 79. percben Moraesnek, így alakult ki a 2:2-es végeredmény.

Kádár Tamás végig a pályán volt a vendégeknél.

 

Olympique Marseille 3:1 Athletico Bilbao
Az elmúlt években egy masszív csapat benyomását keltette a vendég Athletico Bilbao gárdája, ám a baszkokról ez az idei szezonban nem mondható el, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a franciák már az első percben megszerezték a vezetést.

Ocampos érkezett mesterien Thauvin beadására, majd később Payet is megvillant, előbb ő maga talált a spanyolok hálójába, majd Ocampossal rúgatta meg önmaga második, csapata harmadik találatát.

A nagy öreg, Aduriz azonban nem hagyta szó nélkül, hogy a franciák lenullázák őket az első mérkőzésen, és – bár büntetőből ugyan, de – szépíteni tudott.

 

Sporting CP 2:0 Plzen
Az első játékrészben is már érezhető volt a hazai csapat fölénye, ám a gólig egészen a félidő végi hosszabbításig kellett várni, Fabio Coentrao látványos mozdulattal hozta helyzetbe Fredy Monterot, aki nem hibázta el a lehetőséget.

A második etap elején aztán végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát a Sporting csatára, Montero duplájának köszönhetően 2:0-ra győzött a portugál gárda.

RB Leipzig 2:1 Zenit 
A szerencse nem állt a Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcseiek mellett az első játékrészben, Forsberg szabadrúgása a kapufáról végigpattogott a vonalon de végül úgy döntött, nem halad át a gólvonalon.

A második félidőt is jobban kezdte a hazai csapat, Werner kiváló sarkazós passzát Bruma váltotta gólra.

Nem kellett sokat várni a második találatra sem, a nyáron Liverpoolba távozó Naby Keita ugratta ki Timo Wernert, aki hanyag eleganciával pöckölte át a labdát a kifutó Lunev felett.

Roberto Mancini együttese azonban nem adta fel, és össze is jött a szépítés az oroszoknak, Criscito talált a magyar kapus hálójába a 86. percben egy szabadrúgást követően.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!