Az utánpótlás korú női nemzeti csapatunk az Európa-bajnoki selejtező 4. csoportjának második mérkőzésén Csehország fiataljait fogadta. Jól kezdték a magyarok az összecsapást, hiszen a 10. percben Szélpál góljával megszerezték a vezetést a hazaiak. Nem esett később sem vissza a támadókedv, így folyamatosan nyomás alatt tartotta Schumi Dorottya szövetségi kapitány tanítványai a csehek védelmét. A pihenő előtt megduplázta előnyét a vendéglátó, Nagy Vanessza, aki korábban a Viktória színeiben játszott talált a hálóba. A szünet után kicsit visszavett a tempóból a magyar csapat, de az ellenfél nem tudott élni az adódó lehetőségeivel. A hajrában aztán ismét több ziccert dolgozott ki a hazai alakulat. A slusszpoénra egészen a 80. percig kellett várni, akkor Vachter lőtt a hálóba, beállítva ezzel a 3-0 végeredményt.

Hiába azonban a magabiztos siker, mert a csoport másik mérkőzésén Olaszország legyőzte Szerbiát (3-0), így két forduló után eldőlt, hogy mely együttes lép tovább. Csak a csoportelsők kvalifikálják magukat a kontinensviadalra, így a magyarok nélkül rendezik meg a női U17-es Európa-bajnokságot.

Magyarország – Csehország
3-0
(2-0)

Magyarország: Terestyényi – Nagy Vi., Fördős, Pápai (Vachter), Csolti, Buzás, Kovács E., Pusztai (Erdész), Nagy Va., Szélpál, Czellér.
Szövetségi kapitány: Schummi Dorottya

Gólszerző: Szélpál, Nagy Vanessza, Vachter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!