Az elmaradt, 17. forduló mérkőzéseivel kezdődött a megyei első osztály hosszú hétvégéje. Lássuk milyen eredmények születtek a pénteki játéknapon. 

Sárvár FC 8:0 Jánosháza VSE
Gólszerzők: Takács M. 30′ , Koronczai R. 34′ 45′ 70′ 72′ , Hoós P. 41′ , Csákvári Zs. 67′ , Venczel Z. 90′
A vártnál jóval simább hazai győzelmet hozott a forduló egyik rangadójának tartott Sárvár – Jánosháza mérkőzés. A listavezető ismét erődemonstrációt tartott, és magabiztosan húzta be az újabb három pontot.

Vép VSE 0:3 Lukácsháza SE
Gólszerzők: Polhammer G. 21′ 23′ , László L. 65′
A Lukácsháza remekül kezdte a szezont, a kedvezőtlen időjárásnak köszönhetően számukra alakult talán a legkényelmesebben a sorsolás. Ezzel az idegenbeli győzelmükkel 3/3 a tavaszi mérlegük, amivel a dobogóért folytatott harcban továbbra is ott vannak. A vépiek számára viszont nem ilyen derűs a tavasz, a folyamatos vereségeknek köszönhetően jelenleg a tabella 12. helyére szorultak vissza.

Celldömölki VSE 2:1 Répcelaki SE
Gólszerzők: Varga Jenő 28′ , Németh J. 63′ ill. Tóth Dominik 22′
A forduló legnagyobb rangadója olyan mérkőzést hozott, amilyennek egy rangadónak lennie kell. A találkozó 22. percében egy jobb oldali szabadrúgást követően a vendégek szereztek vezetést, majd pár perc elteltével a hazaiak szintén pontrúgásból egyenlíteni is tudtak. A második játékrész enyhe hazai fölénnyel indult, és egy vitatható szituációt követően meg is szerezte a vezetést a Celldömölk, hiába tűnt több szempontból is szabálytalannak a gól. Ezt a vendégek gólszerzője nem túl irodalmi kifejezések közepette a játékvezető tudtára is adta, amiért az kiállította a répcelakiak védőjét. Nem telt el 5 perc sem, ismét egy buta kiállítással nehezítette tovább a helyzetét a Répcelak, ezúttal egy már megítélt szabadrúgás után törlesztett a vendégek támadója, amiért a bíró jogosan ismét a zsebéhez nyúlt. A kettős emberhátrány ellenére azonban nem a Celldömölké volt a mérkőzés utolsó 20 percre. Szemre is tetszetős akciókat vezetett a 9 emberrel játszó, és egymásért remekül küzdő répcelaki gárda. Előbb Tóth Dávid lövése kerülte el kevéssel a rövid felső sarkot, majd a hajrában a Tóth-Szabó kettős játszotta át a hazaiak védelmét, utóbbi lövését azonban hárította a celli kapus. Összességében a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. A Celldömölk ezzel a győzelmével továbbra is 2. a tabellán, míg a répcelakiak 7 pontos hátrányban vannak a 3. helyezett Körmendhez képest, igaz egy meccsel kevesebbet is játszottak.

Feszült hangulatúra sikeredett a forduló rangadója. A kép forrása: Répcelaki SE labdarúgó szakosztály

Vasszécseny SE 2:0 Vasvár VSE
Gólszerzők: Vadász T. 75′ , Viszked B. 90′
A pontlevonásoktól sújtott hazai együttes nem adta még fel a bennmaradás lehetőségét az első osztályban. Harcosan játszották végig a mérkőzést, és a hajrában kétszer sikerült is a kapuba találniuk, megszerezve ezzel első tavaszi pontjaikat. A vasváriak talán maguk sem számítottak ekkora hazai ellenállásra, és küzdőszellemre. A parázs hangulatú találkozón 7 sárga lap mellett 3 piros kártya is kiosztásra került, játékvezetői szempontból nem volt könnyű mérkőzés.

Ikervár FC 2:1 Kőszegi FC
Gólszerzők: Varga M. 76′ , Vincze T. 90′ ill. Réti M. 30′
A kiesési rangadón mindkét együttes számára 6 pontosnak mondható mérkőzésen találkozott egymással a két együttes. Az ikerváriak szempontjából nem indult jól a mérkőzés, a 30. percben már hátrányba kerültek. A hazaiak azonban nem adták fel, és a második félidőben átvették a játék irányítását, előbb egyenlítettek, majd a mérkőzés utolsó percében a győztes gólt is megszerezték, így megérdemelten tartották otthon a 3 bajnoki pontot, amivel elléptek a kieső pozícióból.

Körmendi FC 2:0 Egyházasrádóci SE
Gólszerzők: Balázs L. 7′ , Sipos B. 88′
A múltheti rangadón elért magabiztos győzelme után, hazai pályán is behúzta a 3 bajnoki pontot a körmendi együttes. A találkozó első játékrésze az ő elképzelésük szerint alakult, a vezetést is megszerezték, majd pár perccel a félidő előtt még emberelőnybe is kerültek. A vendégek viszont ezután is stabilak tudtak maradni hátul, a Körmend csupán az összecsapás utolsó perceiben tudta végleg eldönteni a mérkőzés végkimenetelét.

Szentgotthárd VSE 4:2 Rábapatyi KSK
Gólszerzők: Sipos G. 13′ , Muszka J. 67′ 74′ 76′ ill. Balhási I. 19′ , Kovács T. 85′
Gyors gólváltással indult a mérkőzés, és egészen a második játékrész közepéig szorosan alakult a találkozó. Ekkor aztán beállt csereként a hazaiaknál Muszka János, a 39 éves támadó pedig 10 percen belül háromszor is betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést csapata javára.

Rum KSC 1:0 Király SZE
Gólszerző: Ivic Igor 41′
Taktikus játékot hozott a két együttes összecsapása. A vendégek számára nem úgy alakul ez a szezon ahogy elképzelték, noha a középmezőnyben helyezkednek el, hátrányuk elég tetemes az előttük lévőkhöz képest. A rumiaknak égető szükségük van, főleg hazai pályán a győzelmekre, ezért is volt nehéz a szombathelyiek számára ez a találkozó, akiknek nem is sikerült pontot rabolni, a kiesés elől menekülő rumiak otthonából.

 

A hosszú hétvége miatt nem sokáig pihenhetnek a tegnapi forduló után a csapatok, holnap újabb megmérettetés vár minden együttesre. Íme a vasárnapi párosítások.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!