Háromszor vezetett a Veszprém, volt hogy több góllal is, mégis pont nélkül maradtak a szombathelyi fellépésükön. A rájátszás B-csoportjának rangadóján két, eddig 100 százalékos teljesítménnyel kirukkoló csapat mérte össze tudását hétfő este az Aréna Savariában.

A tapogatózó játékot követően Tatai villant, a labda pedig máris a vasi kapuban kötött ki. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, hiszen egyetlen perc múlva Bencsik révén egalizált a Haladás. A válogatottban is számításba vett játékos éles szögből bombázott a léc alá. Ezután viszont ismét a vendégek kezdeményeztek és ennek meg is lett az eredménye. Előbb Boromisza, majd Püspök is betalált. Magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a fehér mezben játszó szombathelyi alakulat. Horváth Péter a 18. percben Dróth Zoltán lövésébe tette bele a lábát, ez pedig megzavarta a kapust, a labda pedig a hálóban kötött ki. Már mindenki a szünetet várta, amikor Andersson a lőtt a hálóba. Ezzel megkoronázva az első félidőt.

A szünet után is folytatódott a látványos, akciódús játék. Tatai és Boromissa révén ismét kétgólos előnyre tett szert a Veszprém. A Swietelsky-Haladás mestere időkéréssel tett rendet a fejekbe. Úgy tűnt sikerült is, ráadásként vészkapus rendszerre váltottak a hazaiak, így kapuja elé szegezték a vendégeket. A gólgyártásig azonban a 38. percig kellett várni. Előbb Horváth Péter bombázott a kapufa segítségével a hálóba, majd egy gyönyörű formabontó passzolgatás végén Bencsik is megszerezte második gólját. A vendégek mestere azonnal időt kért és majd szét vetette a méreg – nem ok nélkül, hiszen nagyon nyomott a Hali. A slusszpoén pedig az utolsó percben jött. Fantasztikus labdajáték végén Öreglaki – vészkapusként mattolta a Veszprém csapatát.

Ezzel a győzelemmel továbbra is hibátlan mérleggel vezeti csoportját – teljesen megérdemelten – a Swietelsky-Haladás VSE.

Swietelsky-Haladás VSE – FC Veszprém
6-5
(3-3)

Haladás: Sásdi, Matyi (kapusok) – Andersson, Michel Melo, Dróth, Bencsik, Sipos, Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus, Hajmási, Vidák.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Bencsik 2, Horváth P. 2, Andersson, Öreglaki illetve Tatai 2, Boromisza 2, Püspök.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!