Szombathelyen az új Haladás Sportkomplexumban vereséget szenvedtek Markó Edina tanítványai Svédországtól (1-4). Horvátországba pedig már annak szellemébe utazott a női labdarúgó válogatottunk, hogy pontot, pontokat szerezzenek.

Erre minden esély megvolt, hiszen a világbajnoki selejtező 4. csoportjában sereghajtó magyarok az lőttük álló horvátokkal mérték össze erejüket. A hazaiak 6 mérkőzés óta nem tudtak nyerni, ez pedig mindenképpen mellettünk szólt a latolgatást illetően. A kezdőben ezúttal is helyet kapott a Haladás-Viktória FC védője Tóth Alexandra.

Jól játszottunk a kezdő sípszót követően, igaz nem dolgoztunk ki sok helyzetet, azok viszont életveszélyesek voltak. Vágó közelről lőtt a kapusba, majd Jakabfi átlövését blokkolta a kapufa. A meddő mezőnyfölény ellenére a horvátok is jelezték, hogy a pályán vannak. Egy villámgyors kontra végén Joscak találta telibe a kapuvasat. Az ellenakcióból aztán Vágó lőtt a hosszú sarokba.

A szünet után egyre nagyobb nyomást helyezett ellenfelére a magyar válogatott. Vágó szlalomozott a jobb szélen a második félidő közepén, beadására pedig remek ütemben érkezett Jakabfi, aki közelről nem hibázott. A horvátok ezután ellentámadásba kezdtek, ami számukra nem sült el túl jól. egy labdaszerzés után gyönyörű támadást vezetett nemzeti csapatunk és a védelem megingását Vágó használta ki. Az utolsó, a 94. percben Zigic lepte meg csapatunkat és megszerezte csapatának a szépségtapaszt. Ezzel a győzelemmel Magyarország fellépett a csoport negyedik helyére. Legközelebb június 12-én, Dániában lépnek pályára Markó Edina tanítványai.

Horvátország–Magyarország
1–3
(0–1)

Magyarország: Szőcs (Samu 89.) – Tóth (Papp 14.), Turányi, Szeitl, Szabó – Csiszár, Rátz, Fenyvesi – Jakabfi, Vágó, Zágor (Kaján 78.)

Gólszerző: Vágó (43., 84.), Jakabfi (72.) illetve Zigic (94.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!