Szabó László a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az egyetemi és az amatőr női bajnoksában is helyt állt alaposan megfiatalított csapatával. Az elmúlt évekhez képest alig maradt hírmondója a régi vasi gárdából. Ezek közül Simon Cintia az egyik állandó tag, aki irányítóként és hátvédként is a szombathelyiek segítségére van.

Az egyetemi bajnokságban pedig olyan alapszakaszt produkált, amelyet bármely kosaras megirigyelhetne. Az eddigi 10 lejátszott mérkőzésen 5 győzelmet arattak a vasi lányok. A statisztikát böngészve elképesztő számadatokra lettünk figyelmesek. A SzoESE játékosa ugyanis több ranglistán is előkelő helyen zárta az alapszakaszt.

Ha kell pontot szerez vagy kiszolgálja társait – Simon Cintia élete egyik legjobb szezonját futja

A szerzett pontok tekintetében toronymagasan lett első Simon a 24.2 átlagával. Hogy éreztessük micsoda rangot jelent ez, a második helyen Varga Barbara (TFSE) 17.00, míg utána Karlóczai Júlia (TFSE) 16.44 pontot szerzett meccsenként. A következő szombathelyi csak a 11. helyet csípte meg – Jakubovics Dóra (10.00).

Nemcsak a kosarak szerzésében, de a társak kiszolgálásában is élen járt Simon Cintia. Csak 4 játékos előzte meg a gólpassz ranglistán. Az élen csak 5 mérkőzést játszott PTE színekben pattogtató Czirják Noémi végzett az élen. Simon 4.5 gólpasszal zárt az 5. helyen.

Jakubovics Dóra megszemélyesíti mindazt, amit egy tökéletes dobóhátvéd jelent

Szerzett labdában is kiemelkedő teljesítménnyel járult csapata sikeréhez két vasi kosaras. Jakubovics Dóra a 2. (3.8), míg Simon Cintia a 7. (2.6) helyen zárt a legjobb labdaszerzők listáján.

A játszott percek alapján hármas vasi siker született az alapszakasz során. Simon Cintia mérkőzésenként 38.2, Jakubovics Dóra 34.6, míg Uszkai Dóra 32.8 percet töltött a pályán. Természetesen mindhárman évek óta erősítik a szombathelyi csapatot.

Uszkai Dóra a lepattanók és a játszott percek tekintetében alkotott kiemelkedőt

Végül a VAL ranglistát nézve is Simon volt a legjobb SzoESE kosaras. Az élen Karlóczai Júlia 0.03 pontot zsebelt be, Simon 0.02-vel végzett a harmadik helyen. A VAL ranglistára felkerülni egyébként a legnehezebb, hiszen ez egyfajta teljesítményindex. Ezek alapján minden statisztikai mutatót figyelembe véve készítenek egy átlagot. Ebbe beletartozik a dobott pont, a dobószázalék, a lepattanók, a gólpassz, a szerzett és az eladott labda is.

Megkérdeztük magát az érintettet is, hogy tisztában volt-e azzal, hogy a liga egyik, ha nem a legjobb játékosává vált néhány év leforgása alatt.

– Nagyon kellemes meglepetés volt szembesülni ezzel a jó hírrel. Talán nem túlzás azt állítanom, hogy ez talán az eddigi legjobb szezonom minden téren. Természetesen ezek még lehetnének jobbak is, de nem vagyok elégedetlen! A döntőbe jutásért való küzdelmeken szeretnék 110%-ot nyújtani bármennyire is nehéz dolgunk lesz! Bízok benne, hogy a lányok is így tesznek és meglepetést tudunk okozni – zárta gondolatait Simon Cintia.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!