Budapesten, a BKV-Előre Súlyemelő Egyesület rendezte meg a Masters Országos Bajnokságot, ahol a 35-39 évesek korosztályában két vasi induló is volt. Kajáry Tibor a 77 kilogrammosok, míg Vaspöri Gábor a 94 kilogrammosok mezőnyében indult. Előbbi versenyző már háromszor vett részt az idősebbek számára kiírt megmérettetésben, utóbbi – kora miatt – csak első ízben indult.

Vaspöri Gábor öt jó gyakorlatot mutatott be, szakításban 130kg, míg lökésben 165 kg-ig jutott. Kajáry Tibor rutinos versenyzőként hat jó gyakorlattal fejezte be a versenyt. Szakításban 112, míg lökésben 135kg eredménnyel zárt. Ami annyit jelentett a szombathelyi versenyzőknek, hogy az egész mezőnyt maguk mögé utsították az adott súlycsoportban.

– Nagy öröm volt, hogy mindketten első helyen végeztünk – emlékszik vissza a versenyre Kajáry Tibor. – Azért is ekkora a boldogságunk, mert a súlyemelést egykor a Haladásban kezdtük és még most is a vasi megyeszékhelyen készülünk. Igaz azóta mindketten csapatot váltottunk és Gábor kecskeméti színekben indult, jómagam pedig a Firmitas SC versenyzője vagyok. Keményen dolgoztunk és úgy érzem, megérdemeltük az aranyérmet.

Ami a távolabbi terveket illeti, Kajáry Tibor és Vaspöri Gábor már minden erejével a budapesti Masters Európa-bajnokságra készül. Szűk 10 hét felkészülés után kell mindent megtenni, ha a kontinens legjobb súlyemelői akarnak lenni. A szombathelyi versenyzők elárulták, örülnek, hogy idén Magyarország rendezi az Eb-t, mert anyagilag nem lesz megterhelő részt venni a versenyen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!