A szombathelyi atléta 1 óra 56 perc 32 másodpercre módosította április 22-én a gyaloglók által jól ismert helyszínen, a békéscsabai Csaba Center előtt kijelölt 1 km-es pályán a 20 km-es táv szenior magyar csúcsát.

 

 

 

A felnőttek országos bajnoksága mellett a fiatalok bajnoki versenyei is színesítették a 39. Nemzetközi Sportgálát. A felnőttek 20 km-es gyalogló bajnokságán – amelyen a szakág volt kiemelkedő versenyzőjére, Havasi Istvánra is emlékeztek az atléták – elindult a tavalyi VB-n, 50 km-en országos csúccsal hatodik helyen végzett, címvédő Helebrandt Máté és a két dobogós, Venyercsán Bence és Srp Miklós is. A hölgyek versenyében Récsei Rita és Torma Anett személyében a 2017-es OB ezüst- és bronzérmese szerepelt a nevezési listán, de indult a múlt héten Podebrady-ban rendezett válogatott viadalon legjobb magyarként célba ért Kovács Barbara is.

És, ha már elindultak, a férfiaknál Helebrandt Máté, a nőknél pedig Kovács Barbara meg is nyerte a gyaloglók 20 kilométeres országos bajnokságát vasárnap. A címét megvédő Helebrandt 1:24:02 órás eredménnyel ért célba, míg Kovács 1:37:19-cel nyert.

Ugyanitt a Szombathelyi Dobó SE gyaloglója, Bodorkós-Horváth Katalin 1:56:29 mp-el az 5. lett. Az időeredmény új szenior magyar rekord és természetesen egyéni csúcs, hiszen 34 mp-el jobb a tavaly őszi, Bécsben gyalogolt eddigi legjobbnál. Ott 14 C fok volt végig, itt reggel 17 fok mire beértek 27! A szombathelyi gyaloglóval a célba érkezés után beszélgettünk, Kata verseny közbeni élményeiről még a héten olvashatnak sportoldalunkon.

Érdekesség, hogy a gyalogló bajnokságoknak helyet adó, immáron 39. Nemzetközi Sportgála – melynek keretében a 24. Futógálára is sor került – az eltelt évtizedekben jelentős verseny- és szabadidő eseménnyé nőtte ki magát

A békéscsabai szervezők elmondták, hogy a világverseny feladatokra készülő élvonalbeli gyaloglók küzdelmei mellett a gyerekektől a felnőttekig mindenki megismerkedhetett a mozgás, a futás szépségeivel. Délelőtt többek között Kölyök Atlétika program volt a gyerekeknek; de nem hiányozhatott a sportkavalkádból a sakkszimultán Emődi Gyula nagymesterrel, a Csabai állatvédők játszóháza, a Kemény Gitárklub, az arcfestés és az autóbemutató sem.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!