Négy mérkőzéssel folytatódott az NBA rájátszása. Rendkívül izgalmas és fordulatos összecsapást hozott a Pacers idegenbeli fellépése. A vendégek magabiztosan vezettek, majd a harmadik negyedtől szép fokozatosan átvette az irányítást a Cavs. Sabonis-ék még egy huszáros hajrát kivágtak, de ezt az estét is ellopta James, aki 44 pontja mellett jegyzett még 10 lepattanót és 8 gólpasszt is.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 98-95
A párharc állása: 3-2 a Cavaliers javára

Továbbra is kínlódik az Oklahoma City Thunder, ezt pedig könyörtelenül kihasználhatta volna a Jazz. Azonban szárnyalt Westbrook (45 pont) és George (34 pont) is, így hiába betlizett ezúttal is Carmelo Anthony (7 pont) a két extraklasszis teljesítmény elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy odahaza szépítsen az OCT. Persze hiba lenne reménykedni, hogy elegendő lesz a mezeket felküldeni a pályára Salt Lake Cityben.

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 107-99
A párharc állása: 3-2 a Jazz javára

DeRozan pazar formája és Lowry megfelelő pillanatokban elsüllyesztett tripláira volt szükség, hogy a John Wall vezette Wizards ne okozzon kellemetlenséget Torontóban. A szoros mérkőzés utolsó negyede 1 pontos hazai fórral indult, így sejthető, milyen mérkőzést láthattak Kanadában. Csak az utolsó másodpercekben múlta felül ellenfelét a Raptors és legközelebb már a továbbjutásért játszhatnak.

Toronto Raptors – Washington Wizards 108-98
A párharc állása: 3-2 a Raptors javára

Miközben három pályán is élvezetes és szoros mérkőzést láthatott a közönség, addig Houstonban szép csendesen továbblépett Rockets. Jimmy Butler térde nem bírta a terhelést, így kivált a hátvéd és nélküle nem volt esélye Towns-éknak. A túloldalon még az is belefért, hogy Chris Paul nagyon gyatrán célzott és Harden is “csak” 24 pontot dobott. A palánk alatt viszont volt egy Capela, aki a mezőny legeredményesebb játékosa lett – 26 egységgel – és juttatta csapatát a következő körbe.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 122-104
A párharc végeredménye: 4-1 a Rockets javára

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!