Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője elégedett volt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megfordítani a meccset. A csapat nagyon jól kezdett, az elmúlt mérkőzéseken egyszerű, szükségtelen hibákat követtünk el, amelyek tönkreteszik az addig jól elvégzett munkát. De most előre játszott a csapat, ha jól emlékszem, az első félidőben hét helyzetet is kidolgoztak a srácok. Volt néhány szituáció, amikor a végső passz vagy a befejezés hiányzott, hogy hamarabb eldöntsük a találkozót. Ilyen helyzetben nagyon ügyelni kell arra, hogy ne fussunk bele kontraszituációkba. Érezni lehetett, hogy a fiúk meg akarják nyerni a mérkőzést és itthon akarják tartani a három pontot. Úgy gondolom, néha eltekinthetünk attól, ha nem úgy sikerül valami, ahogy akartuk.”

Az első félidőben többször is zavarba hozható volt a Fradi védelme, ezért kitért a hátsó alakzat olykor könnyelmű megoldásaira is.

„Pontatlan labdáink voltak, ilyen szituációkban pedig visszahozzuk az ellenfelet a meccsbe. Ha úgy akarunk játszani, mint Sergio Ramos vagy Marcelo, akkor problémáink lesznek, ez nem a mi futballunk. A Haladás góljánál volt egy hosszú indítás, a belső és a külső védő azonos magasságban állt, ebben a pillanatban nem volt védekező háromszögünk. Így alakult ki a Dibusz Dénessel szembeni egy az egy elleni szituáció, ezt magunknak köszönhettük.”

A Haladás trénere, Michal Hipp a következőket mondta az összecsapásról:

„Természetesen a tisztelet megvolt bennünk a Fradival szemben. Figyelmeztettem a játékosaimat, hogy ha jó eredményt szeretnénk elérni, akkor nagyon aktívnak kell lennünk előre. Az első tíz percben ezt jól csináltuk, több lehetőségünk is volt, majd jött a gól. Utána nyomás alá helyezett minket a Ferencváros, de mi is veszélyeztettünk. Sajnálom, hogy pontrúgásból kaptuk a gólt, mert készültünk rá, és épp Blazic szerezte a győztes találatot, akire szintén készültünk. Ez bosszantó.”

A találkozó előtt Király Gábort nevezték a kezdőbe, ám sérülése miatt mégsem ő, hanem a harmadik számú kapus, Rózsa Dániel védett. A csapat második számú hálóőre, Gyurján Márton a múlt héten, a Balmazújváros ellen sérült meg súlyosan.

„Király Gabinak már a Balmazújváros elleni meccs előtt is voltak egészségügyi gondjai. Ezen a héten kezdett el edzeni, megpróbálta, az utolsó percig reménykedett benne, hogy tud védeni, de nem vállalta a mérkőzést, mert a bemelegítésnél fájdalmat érzett. Nagyon profi játékos, nem akart sérülten védeni, ezért átadta a helyet Rózsa Daninak, akivel nagyon elégedett vagyok.”

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze három pontra vannak a kieső helytől, így nem lehetnek nyugodtak, ennek ellenére Hipp bizakodó a jövőt illetően.

„Az élet megy tovább, mi is megyünk tovább. Öt nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ebből három otthon, de minden a kezünkben van. Mindent megteszünk, és hiszek a csapatban, hogy a célunkat elérjük.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!