Az élvonalbeli futsal bajnokság rájátszásában a legutóbbi két mérkőzését is elvesztette a Swietelsky-Haladás VSE, így mindenképpen javítani akartak a szombathelyiek. A Bőny elleni derbit az Aréna Savariában rendezték, ahol több száz szurkoló támogatását élvező hazaiak már az első percekben kapuja elé szegezte a vendégeket. Óriási elánnal játszott a Hali és több ziccert is kidolgoztak Turzó József fiai. Azonban hiába a mezőnyfölény, a biztos labdatartás és a futószalagon gyártott helyzetek sokasága, csak nem akart megszületni az első gól. Hol az utolsó passzokba csúszott hiba, hol pedig Balikó Milán járt túl a zöld-fehér támadók eszén. Némiképp meglepetésre gól nélkül zárult az első húsz perc.

A pályán szép megoldásokat láthattunk, a lelátón pedig gyönyörű lányokat

A folytatásban sem változott sokat a játék képe. A Haladás birtokolta a labdát és dolgozta ki a ziccereket, a vendégek kontrából próbáltak veszélyeztetni. Aztán a 25. percben Dróth Zoltán villant egyet, egy csellel két védőt rázott le magáról és forintos labdát adott Vidák Balázsnak, aki 4 méterről a kivetődő kapus mellett tekert a hálóba. Ezután büntetőhöz jutott a Bőny, de Sásdi bravúrral hárított. A hajrában aztán ismét villant a Hali. Bencsik ugratta ki Michel Melót, aki szépen lőtt a kapuba. Sokan várták ettől a találattól, hogy kiszakad a gólzsák, de nem így történt.

Lendül a láb és a hálóban a labda – Michel Melo remekül játszott hétfő este is

Először a vendégek mesterét állította ki a játékvezető, ez pedig úgy tűnt a Halit zavarta meg inkább. Öt perccel a találkozó vége előtt Bogyó lőtt Sásdi mellett a kapuba, majd szinte azonnal egy kapufát is lőtt a bőnyi csapat. Nagyon forró pillanatokat éltek át a szombathelyiek a találkozó végéig, saját maguknak nehézzé téve a mérkőzést. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a lefújás után a vendégek kapusát kiállították.

Swietelsky-Haladás VSE – Bőny-SZAVILL Consulting
2-1
(0-0)

Haladás: Sásdi, Matyi (kapusok) – Sipos G., Horváth P., Dróth, Bencsik, Öreglaki, Németh P., Andersson, Márkus, Hajmási, Michel Melo, Szakasics, Vidák.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Vidák, Michel Melo illetve Bogyó
Kiállítva: Balikó (Bőny)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!