A Veszprém elleni derbi legnagyobb kérdése az volt, hogy vajon képesek-e nyerni a vasiak idegenben. A győzelem nemcsak a rivális két vállra fektetése miatt volt fontos, hanem a aranyéremért zajló versenyfutásban is.

Ennek megfelelően a szombathelyiek kezdték jobban a találkozót. Több helyzetet dolgoztak ki a zöld-fehér futsalosok és megérdemelten szerezték meg a vezetést, amit sikerült megduplázni. Ezt követően átadta a területet ellenfelének a Haladás, ráadásul két felesleges szabálytalanságnak és kiállításnak köszönhetően fellelkesült a Veszprém. Ezt követően sikerült egalizálniuk is az állást.

Továbbra is válogatott formában játszik a Haladás csapatkapitánya Horváth Péter

A Haladás ismét nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, azonban futószalagon gyártotta és hagyta ki a helyzeteit. Aztán jött Dróth Zoltán és ismét előnybe került a vasi gárda. A végére a kitámadó veszprémi védők mellett további gólokat lőttek Horváth Péterék, így – ha nem is olyan simán – de meglett a hőn áhított három bajnoki pont.

FC Veszprém – Swietelsky-Haladás VSE
2-5
(0-2)

Haladás: Sásdi, Matyi, Gyimesi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P., Michel Melo, Dróth, Sipos G., Németh P., Andersson, Márkus, Hajmási, Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Apatini, Tatai illetve Horváth P. 2, Bencsik, Dróth, Michel Melo.

Kiállítva: Sipos G., Vidák (mindkettő Haladás)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!