Magyarországon heti 7 edzéssel + néha kondizással + szaunával, illetve havi egyszer masszázzsal készült Kata az Alicantéban kezdődő Európa-bajnokságra.

 A madridi EB után hosszabb gyaloglásra fektettük a hangsúlyt, mivel itt egyik nap 10 km, másnap pedig 20 km a versenytáv. Hétköznap 8-10 km, illetve heti 2x résztáv, hétvégén pedig 15 km volt az adag. A verseny hetében is edzettünk minden nap, csak kicsit rövidebb volt az edzés, a verseny előtti nap pedig már az átmozgatásé volt. Ezen a héten masszőr vette kezelésbe izmaim és hidegszaunába is sikerült párszor bejutnom. Két hete egy kisebb sérüléssel bajlódom, a sportorvosom igyekszik mindig a versenyre rendbe hozni! Köszönet érte – válaszolt érdeklődésünkre Bodorkós-Horváth Kata, aki az EB előtt 3 gyalogló versenyen indult.

 

– Az  osztrák bajnokságon 10 km-en,  a magyar bajnokságon 20 km-en indultam és most hétvégén vasárnap, Zalaegerszegen, a Dobó SE színeiben CSB-n vettem részt, 10 km-t gyalogoltam. Ezek mind olyan versenyek voltak, amelyek fizikailag is és “fejben” is az EB felkészülésemet segítették. A vasárnapi CSB előtt, szombaton az UltraBalatonon indultam, a GYSEV (munkahelyem) Csapattal. Ez szintén arra volt jó, hogy lássuk, mennyit tudok két egymás utáni nap kihozni magamból, mennyire fáradok el. Ezután, hétfőn Spanyolországba utaztam edzőmmel, Domján Miklóssal. Kedden felderítettük a verseny helyszínét, ami a tengerparton lesz, 2 km 1 kör, oda-vissza gyalogolunk majd. Este pedig könnyű. 4-5km-t edzettünk. Szállásunk mellett van az atlétika pálya (korábban úgy volt innét indul és ideér be a 20 km, azért foglaltunk itt) így az edzés lehetősége is adott. Egész héten tréningeztünk: szerdán résztávos edzés volt időre, iramot kellett menni. Csütörtökön, a verseny előtti napon átmozgatás pár km és gimnasztika volt a program. Nyújtás, hengerezés volt a műsor. Ezek is a a regenerációt segítették. Szerdán még a tengerben egy rövid úszás is belefért a felkészülésbe – tette hozzá a gyalogló.

– 10 km vagy 20 km a kedvenc versenyszáma – kérdésünkre Kata elmondta: Mindkét verseny fontos, mindkettőn dobogóra szeretnék állni. Csak egy ideiglenes rajtlistát láttam, véglegeset nem, így jósolni nem merek. Vannak céljaim, tudom miért jöttem, tudom milyen helyezéssel lennék elégedett. A 10 km azért fontos, mert, ha itt sikerül elérni egy jó helyezést, az erőt ad a másnapi 20 km-re. A helyezés az elsődleges szempont, csak annyit szeretnék kiadni magamból, ami a jó eredményhez kell. Az időeredmény itt most nem olyan fontos. Másnap aztán nem kell spórolni az erővel. Természetesen győzni szeretnék, úgy gondolom dolgoztunk is érte sokat, nem lehetetlen ez a cél, de mindkét táv elég hosszú – nyilatkozta a Dobó SE szenior atlétája.

Délután egyébként technikai értekezlet tartottak a vezetőknek, edzőknek, nekünk pedig meg kell erősíteni a regisztrációt, de ma kapják a rajtszámot is. A meteorológiai jellemzők nem túl optimálisak! Tegnap 29 fok volt. A szél elég jól fújt tegnap is és azelőtt is. Árnyék nincs a pályán, 1 km oda, 1km vissza lesz a rakparton. Eddig mindkét nap az odairány volt a szembe szél. Ez diszkő szépen van lerakva, de nem jó rajta menni vagy éppen versenyezni

Pénteken délelőtt 10.15-kor tehát a 10 km, szombaton 18 órakor pedig a 20 km vár Katára.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!