Egy rendkívül parázs mérkőzést játszott szombat délután a OTP Bank Liga 31. fordulójában a Szombathelyi-Swietelsky Haladás és az Újpest együttese. A zöld-fehérek korán megszerezték a vezetést, majd a vendégek fokozatosan vették át az irányítást. Szabálytalan körülmények között többször is bevették a szombathelyi kaput a fővárosi lila-fehérek, érvényes találatot viszont csak egyszer – igaz, Zsótér bombája rendkívül látványsora sikeredett. A találkozó végén még több ziccert rontott a Haladás, amely így kénytelen volt egy ponttal megelégedni. A lefújás után Németh Márió értékelte az összecsapást.

– Nagyon szerettük volna begyűjteni a három pontot. Ennek megfelelően készültünk a héten és a mérkőzést is jobban kezdtük, mint ellenfelünk. A gyors vezetés után az Újpest is vezetett támadásokat, azonban belülről úgy tűnt, hogy kiegyenlített volt a mérkőzés. Sajnos nem volt szerencsénk sem, elég ha csak a bekapott gólra vagy a kimaradt helyzeteinkre gondolunk.

Szépségdíjas találatot szereztél. Emlékszel a góllövés pillanataira?

– Nem igazán. A mérkőzés hevében az ember legtöbbször ösztönből cselekszik. Amúgy is a csapatérdek az első. Örülök, hogy sikerült gólt szereznem, de annak jobban örültem volna, ha megnyerjük a találkozót.

Két komoly mérkőzés vár még rátok. Először a fővárosba utaztok, majd a Mezőkövesd látogat Szombathelyre. A cél a hat pont megszerzése?

– Ez nem is lehet kérdés, mindenképpen nyernünk kell. Nem szeretnénk számolgatni a végén. A Vasas ellen egy igazi ki-ki mérkőzés vár ránk, de nem feltartott kézzel lépünk a pályára. Ráadásul ösztönzően hat, hogy néhány hete épp hazai környezetben győztük le őket.

Továbbra is bevehetetlen vár a Haladás Sportkomplexuma. Sokat jelent a szurkolók támogatása is nektek?

– Természetesen, rendkívül jó hatással van ránk, hogy ennyire szeretnek bennünket és akkor sem hagytak magunkra, amikor nem jöttek össze a dolgok. A győzelmek és döntetlen megszerzésében pedig elévülhetetlen érdemei van a szurkolóknak is. Ezért köszönjük, hogy szombaton is támogattak, buzdítottak bennünket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!