Két hetes szünetet követően került sor a szezon utolsó kézilabda mérkőzésére az NB 1/B nyugati csoportjában. Az eredmény szempontjából nem volt tétje a Pilisvörösvár elleni derbinek, hiszen a zöld-fehérek a 10. helyen fejezik be a bajnokságot. Ugyanakkor Kovács László együttese szerette volna megköszönni a szurkolóknak az egész éves buzdítását. Ennek megfelelően jól kezdte a találkozót a Haladás. Hrabovszky és Sebestyén góljaival bekezdett a hazai csapat, azonban a vendégek részéről mindig érkezett válasz, így sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. Igazán színvonalas és nagy küzdelmet hozó félidő végén nem érdemtelenül állt döntetlen az eredményjelzőn.

Kozma Dominika jól játszott – 5 gólt szerzett az irányító-átlövő a Pilisvörösvár ellen

A szombathelyiek mestere változtatott a csapat összeállításán a szünet után, ez pedig meglátszott az eredményességen is. Taktikusan játszott a Haladás és állandósult a 2-3 gólos vezetés. Hiába kért időt a vendég kispad, egészen a hajráig irányította a mérkőzést a Hali. Aztán elérkezett az 50. perc és zsinórban három gólt szereztek a vendégek, míg a zöld-fehérek emberelőnyből sem tudtak betalálni. Kovács László azonnal reagált és időt kért, amely részben meghozta a várt hatást. Hiába védett először Putz, majd Márkus, még hetesből sem sikerült gólt szereznie a hazai csapatnak. Így vereséggel köszöntek el a 2017/18-as bajnoki esztendőtől.

Szombathelyi Haladás – Pilisvörösvári KSK
34-37
(18-18)

Haladás: Putz, Márkus, Dudora (kapusok) – Kozma 5, Hrabovszky 3, Szabó J. 2, Simsik 4, Takács I. 8, Gerencsér 2, Sebestyén 3, Kaposvári 2, Kiss N. 5, Baranyai.
Vezetőedző: Kovács László
Edző: Berendi Antal

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!