A Vas Megyei Labdarúgó I. osztályú bajnokság a végéhez közeledik, igaz vannak még elmaradt mérkőzések, de háromnál több találkozó már egyik együttesre sem vár a tavasz során. Fontos, és izgalmas mérkőzésekre van kilátás a 29. játékkörben, nézzük a párosításokat. 

Király SZE – Körmendi FC (2018.05.26, 17:30)
Az elmúlt fordulóban nehezen tudott nyerni a szombathelyi együttes Rábapatyon, ám hazai pályán, egy masszív játékkal akár egy ki-ki mérkőzést is vívhatnak a már szinte biztosan bronzérmes körmendiek ellen, akik az előző körben Ikerváron gyűjtötték be a három pontot. A Király SZE a tavasz elejéhez képest mutatott formájához képest mára már jobb eredményeket, és játékot produkál, így akár még a hatodik hely megszerzése is reális cél lehet számukra, ám ehhez győzniük kell még a Körmend ellenében is.

Szentgotthárd VSE – Ikervár FC (2018.05.26, 17:30)
Az egyik újonc a múlt hétvégén már kibabrált a Szentgotthárddal, igaz akkor idegenben kellett helytállnia a mostani pályaválasztónak. Ráadásul, ha a pontlevonásokat nem nézzük, a Vasszécseny jóval a kiesőzóna felett helyezkedne el, így talán ebből a mérkőzésből nem is szabad kiindulni. A Szentgotthárd hazai pályán rendre veszélyes a tabella elején lévő együttesekre is, ám ezúttal nekik kell majd a játékot produkálni, és nem az ellenfélét elrontani.

Kőszegi FC – Vép VSE (2018.05.26, 17:30)
Igazi 6 pontos találkozóról beszélhetünk a két együttes esetében, hisz egymás mellett helyezkednek el a tabellán. Az első tízbe kerülés reális cél lehet mindkét együttes számára a bajnokság végéig, ám a vépiek eggyel kevesebb mérkőzést játszva is megelőzik a kőszegieket, így meglepetés lenne ha helyet cserélnének a bajnokság végére, azonban így is izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Répcelaki SE – Rum KSC (2018.05.26, 17:30)
A hétközi, elmaradt mérkőzését pótló répcelakiak ismét két győzelemmel a hátuk mögött, önbizalomtól telve várhatják a kiesés elől már megmenekülő rumi együttest. Noha a hazaiaknál sok a hiányzó, így sem lehet kérdéses, hogy ők a mérkőzés esélyesei, ám a vendégek masszív játéka akár nehézségeket is okozhat majd a Répce-parti támadóknak.

Lukácsháza SE – Jánosháza VSE (2018.05.26, 17:30)
A forduló legnagyobb rangadójának ígérkezik ez az összecsapás, hisz a Lukácsháza a negyedik pozícióért is versenyben van, míg a Jánosháza tőlük csupán 5 pontra lemaradva az ötödik helyért harcolhat. Noha a múlt héten a jelenleg negyedik Répcelaktól vereséget szenvedtek hazai pályán, ezúttal Lukácsházán biztosan jobb játékkal fognak előrukkolni, így nem lesz könnyű dolga a vendéglátónak, pedig nagyon fontos lenne számukra a három pont megszerzése.

Rábapatyi KSK – Vasszécseny SE (2018.05.27, 17:30)
A tabella hátsó felében elhelyezkedő együttesek rangadója is feszült összecsapásnak ígérkezik, mivel a vendégek biztosan megakarják mutatni, hogy hiába esnek ki a bajnokság végén, teljesítményük alapján helyük lenne az első osztályban. A rábapatyiak papíron még veszélybe kerülhetnek, hisz az Ikervár ugyan 4 ponttal áll mögöttük, de eggyel kevesebb mérkőzést is játszott, ám a bennmaradáshoz olyan csatákat kellene megnyernie az ikerváriaknak, amiket csak csodával határos módon tudunk elképzelni.

Egyházasrádóci SE – Celldömölk VSE (2018.05.27, 17:30)
Az ezüstérmes kissé visszavett a tempóból a bajnokság végére, ám második helyükhöz így sem férhet kétség, megérdemelten végeznek ott, ahol. Most azonban egy kellemetlen túra várhat rájuk Egyházasrádócon, ráadásul az időjárási viszonyok is közbeszólhatnak, hisz esőzések esetén elég mély tud lenni a rádóci gyepszőnyeg, így az elemekkel is meg kell majd küzdenie az amúgy is masszív ellenfél mellett a celldömölki futballistáknak.

Vasvár VSE – Sárvár FC (2018.05.27, 17:30)
A 29. játékkör talán egyik legérdekesebb találkozójára van kilátásban Vasváron, hisz ugyan nem kezdte jól a tavaszt a hazai gárda, ám rendkívül feljavult a teljesítményük, győzelmi sorozatuk pedig már 5 mérkőzés óta tart, többek között legyőzték a Répcelakot, és a Celldömölktől is pontot raboltak. A listavezetőt azonban ebben a szezonban még senkinek sem sikerült legyőzni, ám Vasváron bármi megtörténhet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!