Kemény mérkőzésre volt kilátás péntek este, hiszen a bronzérem a tét. Igaz még egy visszavágó vár a csapatokra, de aligha szerette volna hátrányból kezdeni a második találkozót a hátrányba lévő együttes.

Ünnepi pillanatok előzték meg az összecsapást, hiszen Németh Péter a zöld-fehér legidősebb tagja a szezon végeztével befejezi aktív pályafutását. Ki kell emelni, hogy a gólerős támadó alapítótagja volt a zöld-fehérek futsal csapatának, így egy igazi legendát veszít a Hali.

Óvatosan kezdtek a csapatok, egyik fél sem szeretet volna korán hátrányba kerülni. Ennek ellenére az ötödik percben jó helyről végezhetett fel szabadrúgást a Haladás és az alapos méricskélés sem mentette meg a Dunaferr kapusát attól, hogy Dróth Zoltán óriási gól ragasszon a hálóba. Ezt követően a Haladás állandósította mezőnyfölényét és több veszélyes helyzetet is kidolgozott. A vendégcsapat próbálta megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát és néhány kontrát vezettek, de igazi átütőerő nem volt ezekben az akciókban.

Mintha az öltözőben maradt volna a Haladás, mert alig 60 másodperc – és egy labdavesztés – elég volt ahhoz, hogy egalizáljon a dunaújvárosi csapat. A hidegzuhany után érkezett még egy oldalháló is, ez pedig kijózanította a Halit, mert nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. Márkus egyedül három játékost fűzött be, de lövését blokkolták, majd egy jogosnak tűnő kezezést nem fújtak be a játékvezetők. Azonban ez sem szegte kedvét a szombathelyieknek és Andersson labdaszerzését követően a brazil légiós találatával ismét vezettek a hazaiak. Hiába érkezett a vendég időkérés, mert néhány perc múlva Dróth megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. Ez pedig felért egy kegyelemdöféssel. A Dunaferr az utolsó percekre már hitehagyottan játszottak és nem tudtak mihez kezdeni a labdával.

Az első találkozón tehát kétgólos előnyt szerzett a Haladás, hétfő este pedig kiderül az is, hogy elegendő lesz-e ekkora fór.

Swietelsky-Haladás VSE – Dunaferr DUE-RENALPIN
3-1
(1-0)

Haladás: Sásdi, Matyi, Gyimesi (kapus) – Öreglaki, Horváth P., Michel Melo, Dróth, Sipos G., Németh P., Andersson, Márkus, Hajmási, Bencsik, Vidák.

Gólszerző: Dróth 2, Andersson illetve Fekete

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!