Rendkívül színes és változatos programokkal várták a szervezők péntektől egészen vasárnap estig a szombathelyi reptérre, ahol a földről valamint a levegőből is akadt elég látnivaló. Hosszú évekre nyúlik vissza a Legendák a levegőben és sétarepülő hétvége, amelyet óriási figyelem kísért.

A kicsik és nagyok szájtátva bámulták a gépek szárnyalását, a pilóták nyaktörő mutatványait. A bátrabbak pedig adhattak az érzésnek és adrenalinbombaként hatott a helikopteres vagy épp a Cessna repülős szárnyalás a város felett. Ezen kívül pedig történelmi és látványos bemutató is színesítette a kínálatot. Az ugrálóvár, a trambulin és a falatozó egységek mellett akár kis makettgépeket is vásárolhatott az, akit elvarázsoltak ezek a gépek. Egy biztos: Szombathely lakossága vevő az ilyen és ehhez hasonló színes, élvezetes programokra.

A főszervezővel, Vécsei Mihállyal beszélgettünk a rendezvény sikeréről, valamint hátteréről:

– Már 2009-ben kezdtük a Legendák a levegőben programsorozatot és az egész országot bejártuk. Megfordultunk Debrecenben, Békéscsabán és Budaörsön is. Idén szerettük volna a nyugati régiót is elvarázsolni, ezért Zalakaros mellett Szombathelyre is ellátogattunk. Ezen kívül pedig még Szolnokon és Hajdúszoboszlón is próbáljuk színvonalas műsorral kiszolgálni a közönséget.

Úgy tűnik, hogy ez itt maximálisan sikerült!

– Az időjárás szeszélyességének dacára valóban meglepetés volt, hogy már szombat délelőtt rengetegen voltak. A programmal szimpatizált Dr. Puskás Tivadar polgármester úr is, aki személyesen is kilátogatott a reptérre. A visszajelzések alapján nyugodtan állíthatom, hogy nagyon jó választás volt idehozni ezt a bemutatót.

Mi a titok?

– Mindig is különleges kapcsolatban álltak az emberek a repüléssel, s ahogy láthattátok Ti is, erre van igény. A sétarepülésre, ahogy tátott szájjal vagy épp fényképezőgépeket kattintva próbálja mindenki elkapni a pillanatot. A műsor struktúráját is igyekeztünk minél jobban színesíteni, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót. Vári Gyula műrepülő bemutatója mellett füstölővel ellátott géppel Hársfalvi Pál zenés szárnyalása is nagyon tetszett a közönségnek. Egy kis történelmet is csepegtettünk a kínálatban, hiszen egy oldtimer gép valamint pirotechnikai eszközök segítségével robbanást imitáltunk, mintha bombázna a világháborús gép. Itt volt Süsü is, aki cukorkákat szórt a magasból a gyerekek számára. Remek hangulatban telt ez a hétvége és bizonyára mindenkit feltöltött élményekkel ez a rendezvény.

Minket teljes mértékben…

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!