A labdarúgó világbajnokság második körét rendezték a C-csoportban, ahol a francia válogatott ellenfele Peru volt. Az előzetes várakozások szerint a nagyobb nevű és a fordulót megelőzően három ponttal listavezető franciák kezdték jobban a találkozót. A tapogatózást követően néhány lövéssel kísérleteztek Giroud-ék, azonban próbálkozásaikat nem koronázta siker. Egészen a 34. percben, amikor a Chelsea támadójának lövésébe léptek bele, de a lepattanóra jól érkezett Mbappe és nem hibázott.

A gól felpörgette a csapatokat és a szünet előtt majdnem megduplázta előnyét a francia válogatott. Lucas kísérletét Gallese kapus óriási bravúrral tudta hárítani. Az első 45 perc alapján megérdemelt volt a gallok előnye. Sokan azt hitték ez a találkozó eldőlt. Rosszul tették…

 

A negyed órás pihenő után a perui együttes ragadta magához a kezdeményezést. Sanchez jelezte, hogy komolyan kell őket venni és bombája alaposan meglepte Llorist. A francia kapus szerencséjére a kapufa külső oldaláról pördült mellé a labda. Az egyenlítési lehetőség sem rázta fel a vezetéstől elkényelmesedett gallokat.

Farfan és Advincula is veszélyes lövést eresztett meg, de a gól csak nem akart megszületni, az idő pedig vészesen fogyott Peru számára. A franciák a végére teljesen feladták a támadások építésének lehetőségét, így az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy egy vagy három ponttal fejezik be a találkozót. Végül elmaradt a meglepetés és Lloris-ék már biztosan továbbjutottak csoportjukból.

Franciaország – Peru 1-0 (1-0)

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas – Pogba (N’Zonzi), Kante – Mbappe (Dembele), Griezmann (Fekir), Matuidi – Giroud.

Peru: Gallese – Advincula, Ramos, Rodriguez (Santamaria), Trauco – Sanchez, Yotun (Farfan) – Carrillo, Cueva (Ruidiaz), Flores – Guerrero.

Gólszerző: Mbappe 34. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!