A Sárvár FC labdarúgócsapata a tavalyi szezon során került vissza az NB III-ból a Vas Megyei I. osztályú bajnokságba. A klub már a szezon elején úgy vágott neki az idei év küzdelmeinek, hogy megfelelő pénzösszeg invesztálásával rögtön szeretnének visszakerülni a felsőbb osztályba. 

A bajnokcsapat! Forrás: Pajor András Facebook fotója

Az előzetesen elvárt szereplést is túlszárnyalva, 30 meccséből 29-et megnyerve és csupán egy döntetlent játszva fölényesen szerezték meg a bajnoki címet, 122 lőtt góljuk mellett csupán 12 alkalommal találtak a hálójukba. Ezzel – nem hivatalos információk szerint – országos csúcsot is állítottak fel.

A bajnoki szereplést követően aztán osztályozó került sor az NB III-ért, ahol a REAC csapatát kapták a sorsolás során a vasiak.

A fővárosi csapat a BLSZ I. osztályában nyújtott a Sárvárhoz hasonlóan kiemelkedőt, 30 meccs, 26 győzelem, 3 döntetlen és csupán 1 vereség szerepelt a csapat neve mellett a szezon végén, így előzetesen is lehetett számítani a kiélezett összecsapásra.

A párharc első felvonásán a pesti csapat otthonában találkoztak a felek, ahol végül 0:0-ás döntetlen született.

A visszavágó során Sárváron ismét csak döntetlenre végződött a rendes játékidő, a hosszabbításban pedig Ódor kiállítása miatt emberhátrányba került a hazai gárda, ám a ráadás második félidejében egy szöglet után Venczel góljával végül megszerezték a győzelmet létszámhátrányban is, így feljutottak az NB III-ba.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!