Dánia győzelemmel kezdte a világbajnokságot – Kjaerék 1-0 arányban győzték le Peru gárdáját. Az ausztrálok hiába győzték le a magyarokat utolsó felkészülési mérkőzésükön, mert Griezman vezetésével felülmúlta őket 2-1-re Franciaország. A második körben tehát, aki nyer nagyot lép a továbbjutás felé.

Ennek megfelelően álltak hozzá a találkozóhoz a dánok és már a 7. perc végén a vezetést is megszerezték Eriksen révén, akit Jörgensen hozott kihagyhatatlan helyzetben. A gól még jobban feltüzelte az európai válogatottat és továbbra is próbálták irányítani a találkozót. A félidő közepére aztán leült a játék, majd egy egyéni fegyelmezetlenségnek köszönhetően egalizált Ausztrália!

Poulsen kezezett saját büntetőterületén belül, amit a videóbírózást követően sárga lappal szankcionált a sípmester. A megítélt tizenegyest Jedinek vágta be a kapuba – Kasper Scmeichelnek esélye sem volt hárítani. Ezután már mindkét csapat a szünetet várta, így további helyzetre nem került sor.

A pihenő után ismét a dánok kezdték jobban a félidőt. Először Sisto, majd Schöne veszélyeztetett, de eredménytelenül. Mindkét gárda a cseréivel próbált új lendületet belevinni a játékába, de nem sikerült, mert mindkét fél rendkívül szívósan védekezett. Az egy ponttal azonban egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett.

Az utolsó körben a dánokra a franciák, míg az ausztrálokra a perui nemzeti tizenegy vár.

Dánia – Ausztrália 1-1 (1-1)

Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen – Delaney, Schöne, Eriksen – Poulsen (Braithwaite), Jörgensen (Cornelius), Sisto.

Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Miligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine), Kruse (Arzani) – Nabbout (Juric).

Gólszerző: Eriksen 7′ illetve Jedinak 38′ (büntetőből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!