A világsztárokkal teletűzdelt brazil válogatott a csoport talán leggyengébb együttesének tartott Costa Ricával találkozott a E-csoport második fordulójában. Volt miért teperni Neymar vezette selecaónak, hiszen Svájc ellen nem sikerült begyűjteni a három pontot, ezért mindenképp győzniük kellett.

Ennek ellenére bátrabban kezdte a derbit Costa Rica. Nem játszottak alárendelt szerepet Navas-ék. A félidő közepére aztán helyreállt a világ rendje és a brazilok átvették a játék irányítását. Igaz a meddő mezőnyfölény nem járt automatikus gólhelyzettel, mert Costa Rica védelme nagyon jól zárt. Az első 45 percben egyetlen kaput eltaláló lövést és egy lesgólt tudott felmutatni a korábbi világbajnok.

A szünet után felborult a pálya és egymás után dolgozták ki a helyzeteket a brazilok. Coutinho és Neymar lövését bravúrral védte Navas kapus. Ekkor már elkészült erejével Costa Rica, miközben egymás után pazarolták el a helyzeteket a brazilok. Tite cserékkel próbálta ösztönözni tanítványait, azonban csak nem akart megszületni a vezető gól.

 

Tíz perccel a játék vége előtt büntetőhöz jutott Brazília. A holland sípmester azonban a videóbíró segítségét kérve visszavonta korábbi ítéletét. A szurkolók és a dél-amerikai játékosok szabályosan kiakadtak, de nem tehettek semmit. Érett a vaskos meglepetés.

 

Azonban hiába a kemény védekezés és a hősies ellenállás, nem sikerült pontot szereznie Costa Ricának. A ráadás első percében Coutinho, a 98. minutumban pedig Neymar vette be közelről Navas kapuját. A totális csalódás lett úrrá a végére a tetszetős játékkal kirukkoló Costa Rica válogatottján.

A kínszenvedéses győzelemmel pedig féllábbal továbblépett Brazília, azonban intő jel lehet, hogy ennyire pocsék helyzetkihasználással Szerbia ellen nem lesz könnyű nyerni. Az egyenes kieséses szakaszban pedig vérszegény lesz ez a támadójáték.

Brazília – Costa Rica 2-0 (0-0)

Brazília: Alisson – Fagner, Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho (Firmino) – Willian (Costa), Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (Fernandinho).

Costa Rica: Navas – Gamboa (Calvo), Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo – Venegas, Perez (Tejeda), Borges, Ruiz – Urena (Bolanos).

Gólszerző: Coutinho 91′ és Neymar 98′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!