Ellentétes előjelekkel érkeztek a csapatok a második körre, hiszen Nigéria vereséget szenvedett a remek napot kifogó horvátok ellen, azonban Izland bravúros döntetlent ért el a végső győzelemre is esélyesnek kikiáltott Argentína ellen. Épp ezért tartogatott meglepetést a találkozó, bánhatja, aki kihagyta.

Az első percekben ismerkedtek egymással a csapatok, gondosan ügyelve a védekezésre. Ez inkább az európai csapatnak sikerült jobban, ráadásul több helyzetet is kidolgoztak Sigurdssonék. Hol a kapus védett remek érzékkel, hol nem céloztak pontosan az izlandi támadók, ezért némiképp meglepetésre gól nélkül ért véget az első negyvenöt perc.

 

Kritikát fogalmazhattunk meg Nigéria ellen, hiszen az afrikaiak rendre kreatív támadójátékkal rukkolnak ki, ezúttal viszont még kapu irányába tartó lövésük sem volt. Ezzel együtt a védekezésükre nem lehetett panasz, bár tény, az első félidőben Izland többet tett a győzelemért.

Nem úgy a második játékrész elején. Már a középkezdés után magához ragadta a kezdeményezést Nigéria és azonnal jelezte, hogy nem szeretne idejekorán búcsúzni a világbajnokságtól. Musa ennek megfelelően bravúros átvételt követően bombázott Halldorsson kapujába – sokkolva a kékek játékosait. A bekapott gól csak átmenetileg bénította meg az izlandi labdarúgókat, próbáltak újítani – kevés sikerrel.

 

Ellenben az afrikaiakkal, akik láthatóan egyre magabiztosabbá váltak, majd egy kontratámadás végén Musa a felsőlécet találta telibe. Egy perccel később pedig szintén a nigériai csatár villogott és duplázta meg saját és csapata góljainak számát is. Ennek ellenére sem omlott össze Izland, hanem még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak.

A lehetőség adott volt a szépítésre, a feltámadásra, azonban Sigurdsson nem tudta még büntetőből sem bevenni Uzoho kapuját. Ennek megfelelően Nigéria sikeresen kibekkelte a hátralévő perceket és Argentína ellen már a továbbjutásért harcolhatnak. Az egy pontos Izlandra pedig nagyon nehéz feladat vár – le kell győzniük a hibátlan horvátokat…

Nigéria – Izland 2-0 (0-0)

Nigéria: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo (Iwobi), Mikel, Ndidi, Idowu (Ebuehi) – Musa, Iheanacho (Ighalo).

Izland: Halldorson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsoon (Ingason), Magnusson – Gislason, Gunnarson (Skulason), A. Sigurdsson, Bjarnason – Bodvarsson (Sigurdarson), Finnbogason.

Gólszerző: Musa 49′ és 75′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!