Július közepéig szinte minden a labdarúgásról szól. Az oroszországi világbajnokság rendkívül színvonalas és meglepetésekben sem okoz csalódást a labdajátékok szerelmeseinek. Azonban nemcsak a sportra hegyezik ki ilyenkor a hangsúlyt, hanem számtalan oldalából is pénzt, sikert és csillogást akarnak kovácsolni az üzletemberek.

Elég csak a mez és sportszer-eladásokra gondolni vagy a rendezvény körülölelő atmoszférát. A turizmus mellett még az utolsó hotdog árus is próbálja meglovagolni a vb-t, ezzel újabb hasznot zsebre vágni. Így vannak ezzel a dalszerzők, zenészek, előadók is, akik már versenyt csinálnak abból, hogy kié legyen a világbajnokság himnusza.

Talán meglepő, de nem új keletű dologról van szó, hiszen már a chilei tornának volt önálló dala, köszönhetően a Los Ramblers együttesnek. Aztán az évek során az adott rendező országának előadói mellett megjelentek a sztárzenészek, akik szintén meglátták a lehetőséget a sporteseményben. Ha épp megfeneklett a karrierjük, vagy még nagyobb ismertségben reménykedtek, elég volt egy-egy remek dalt előadni és dőlt a lé.

Ki ne emlékezne Ricky Martin Livin’ La Vida Loca slágerére, amelyet az 1998-as franciaországi világbajnokság alkalmával adott elő. Hasonlóan ismert lett Shakira – This time for Africa dala is. Bár a két előadó korántsem köthető az adott rendező országhoz, egyszerű marketingfogás volt, ami bejött.

Nem tudni, hogy a pénz, az ismertség, vagy csak a felkérésben rejlő kihívás áll a háttérben, de Will Smith is újra beszállt a ringbe. Az egykor rapperként, majd színészként világhírnévre szert tevő sztár Nicky Jam és Era Istrefi oldalán dobta piacra a nyár slágerének ígérkező Live it up című felvételt. Természetesen a jól ismert recept sem maradhat el a videoklipből. Gyerekek, labda, zenészek és bevágások korábbi nagy tornák jeleneteiből…

Nektek hogy tetszik?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!