Az oroszországi labdarúgó világbajnokság egyik legizgalmasabb és fordulatokban gazdag nyolcaddöntője volt a Belgium-Japán összecsapás. Az ázsiai labdarúgók már kétgólos előnyre tettek szert, mégsem örülhettek a végén, hiszen Roberto Martinez két cseréje alaposan felrázta az európaiakat. Chadli és Fellaini vezérletével 3-2 arányban győzedelmeskedtek a belgák, azonban ilyen és ehhez hasonló “feltámadások” korábban is történtek a pályán.

Reading – Arsenal 5-7
Időrendben visszafelé utazzunk Angilába, ahol 2012-ben az Angol Liga Kupa egyenes kieséses szakaszában találkozott a Reading és az Arsenal. A fővárosi alakulat óriásit betlizett 44 percen keresztül. Ennek eredményeképp a Reading már a győzelmet ízlelhette, még a 4-2-es szépítés dacára is. Aztán a hajrára feltámadtak az ágyúsok és egalizáltak, majd újabb gólokat lőttek a csapatok és 5-5-re módosult az állás a hosszabbításban. Végül az utolsó percekben még kétszer köszöntek be az Arsenal támadói kialakítva ezzel a 7-5-ös végeredményt.

AC Milan – Liverpool 3-3
Az “Isztambuli csodának” nevezett Bajnokok Ligája döntőre bizonyára mindenki emlékszik. Akkor a két legjobb együttes az AC Milan és Liverpool összecsapásának végeredményét lehetetlen volt megjósolni. Az olaszok magabiztos játékkal három góllal terhelték a vörösök hálóját. A legtöbben ekkor már elkönyvelték, hogy a serleg Milánóba kerül. A második félidőre aztán felébredt a Pool is és Gerard, Smicer és Alonso találataival egalizáltak az angolok. A slusszpoén pedig a végére maradt, hiszen Jerzy Dudek, a vörösök kapusa két büntetőt is hárított, így tizenegyesrúgások után a trófea a szigetországba került.

Barcelona – Metz 1-4
Az 1984-es KEK mérkőzés is óriási izgalmakat hozott. Senki nem gondolta volna, hogy a franciák sikerével érhet véget a találkozó, hiszen a Metz odahaza 4-2 arányú vereséget szenvedett a katalánok ellen. Ráadásul a francia kupában és bajnokságban is kiütéses vereséget szenvedtek. Ennek szellemében érkeztek a Nou Camp-ba. Már rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a Barcelona, aztán beindult a Metz-gépezete és zsinórban négyszer válaszoltak. A győzelem mellett pedig a továbbjutásnak is örülhettek a vendégek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!