Budapest eddig három világbajnokságnak adott otthont, 1929-ben, 1931-ben, legutóbb pedig 1950-ben volt házigazda. Tekintve, hogy akkoriban a kínaiak még sehol nem voltak, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a modern kori asztalitenisz legnagyobb eseménye először jön el hozzánk 2019. április 21. és 28. között – olvasható az írásban.

Az eseménynek a Hungexpo területén lévő kiállítási csarnokok adnak otthont: a legmodernebb, G-jelű csarnokban lesz a négy centerasztal, ezeket egy 5500 férőhelyes lelátó veszi körül, a többi asztalt az A-csarnokban állítják majd fel, ott nagyjából 2000 férőhelyes nézőteret alakítanak ki.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen nagyságrendű eseménynek a házigazdái lehetünk, és mivel Magyarországon sokan szeretik az asztaliteniszt, reményeink szerint telt ház fogadja a versenyzőket” – mondta Nátrán Roland, a magyar szövetség első embere.

2019-ben Budapest nem csak egyszerűen vb-t rendez, hanem az asztalitenisz fővárosa lesz: januárban world tour-verseny, áprilisban egyéni vb, júliusban pedig veterán Eb szerepel a programban, így aki szereti a pingpongot, az biztos, legalább egyszer ellátogat és megnézi az asztaliteniszezőket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!