Színház az egész világ – tartja a mondás. Ez mára szinte minden téren igaznak tekinthető. Miért lenne kivétel éppen a labdarúgás, ahol már rég nem csak a sport szeretetéről van szó. Ugyanolyan fontossá vált a marketing és a színészkedés, mint a tudás. Ez azonban szomorú, mert egyre nagyobb méreteket ölt a megtévesztés, amely már az amatőr osztályoktól, világbajnokságig bezárólag minden mérkőzésen tapasztalhatjuk.

Persze fontos a tálalás és a megjelenés, de a visszajátszásoknak köszönhetően többször láthatjuk, hogy mekkora túlzásokba esnek a játékosok. Ezzel pedig megágyaznak az előítéleteknek és már akkor sem lehet komolyan venni a földre kerülést, ha valóban sérülés történt. Ezt már a világbajnokságon és a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken is láthattuk.

Ezt elégelte meg az egyik legismertebb lengyel filozófus Pawel Kuczynski, aki szatirikus hangvételű rajzaiban örökíti meg az őt foglalkoztató problémákat. Valószínű, hogy Ő is nézi a vb-mérkőzéseket és utalt is kommentjeiben a színészkedő játékosokra. Ezek a labdarúgók egy szellőtől összesnek, de ügyelnek arra, hogy még ilyenkor is jól álljon a frizura.

Az alábbi összeállítás igaz korábban készült, de tökéletesen ábrázolja a problémát. Pedig néhány évtizeddel korábban védőfelszerelés és cserejátékosok nélkül nem volt ritka a lábtörés sem. Ha a foci hőskorában kellene a mai focistáknak játszani, hogy tennék túl magukat egy komolyabb belépőn?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!